Μια παράξενη υπόθεση ελληνοποίησης

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε σε ΜΜΕ της χώρας μας ότι Τούρκος μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στην χώρα μας.

Μια παράξενη υπόθεση ελληνοποίησης

Πρόκειται για τον Τουρκοκύπριο επιχειρηματία Γιασάμ Αγιαβέφε. Την υπόθεση την έφερε στην επικαιρότητα η ιστοσελίδα insidestory.gr. Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας έλαβε την πολιτογράφηση ως Έλληνας στις 22 Ιουνίου του 2022 όπως γράφουν τα ΜΜΕ, που παρουσιάζουν και το εν λόγω ΦΕΚ που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας-Μαφιόζος φαίνεται πως πολιτογραφήθηκε έπειτα από δυο συστατικές επιστολές που απέστειλε ο Υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και η πρόεδρος της δημοκρατίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento. Θεωρητικά μπορεί να μην ήταν και πρόβλημα αν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν ήταν καταζητούμενος από την Interpol για «δημιουργία και διαχείριση παράνομου διαδικτυακού ιστοτόπου τυχερών παιχνιδίων και στοιχημάτων». Η αναζήτηση από την Interpol διατάχθηκε από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο παράνομων στοιχηματικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία, 28 Φεβρουαρίου 2019.

Βάσει των πληροφοριών του documentonews.gr, ο Τούυρκοκύπριος επιχειρηματίας εισήλθε στην Ελλάδα παρανόμως και κρατούνταν στη Θεσσαλονίκη για περίπου επτά μήνες. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, φαίνεται πως διαμεσολάβησε ένας μεγαλοδικηγόρος της Θεσσαλονίκης, μέσω του οποίου ο Γιασάμ Αγιαβέφε κατόρθωσε να λάβει το πολυπόθητο πολιτικό άσυλο. Για να το κατορθώσει αυτό, ο 39χρονος διεθνώς καταζητούμενος, κατόρθωσε να υπερκεράσει τους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους. Μηχανισμοί οι οποίοι εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής οδηγούν σε δραματική -αν όχι ακατόρθωτη- διαδικασία πολιτογράφησης. Διωκόμενοι πολίτες από την Άγκυρα, όπως οι Κούρδοι, συνήθως δεν κατορθώνουν να λάβουν άσυλο. Αυτό όμως δεν ίσχυε για τον Γιασάμ Αγιαβέφε, για τον οποίο κρίθηκε με φαστ τρακ διαδικασίες ότι διώκεται ως αντιφρονών και επομένως πρέπει να χαρακτηριστεί πρόσφυγας.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας προκειμένου να εξασφαλίσει αυτή την πολιτογράφηση φαίνεται πως έκανε δωρεές στην Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και ότι αγόρασε μετοχές σε εταιρίες η οποία έχει στην κατοχή της μεγάλη υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, με το όνομα Mileo, στη Μύκονο, έναντι ποσού περίπου 10 εκατ. ευρώ. Στο γεγονός αυτό αναφέρεται μάλιστα με δημοσίευμα και η ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem Post».

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση

Έχουμε μπει στην τρίτη ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης χορήγησε συστατική επιστολή σε ψευδο-“υπήκοο” των κατεχομένων και καταζητούμενο επιχειρηματία, προκειμένου να πάρει τιμητική ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να μπορεί να κινείται στην ΕΕ.

Έτσι ο κ. Γεωργιάδης αφού παρέδωσε το TurkAgean στον Ερντογάν, τώρα αποκαλύπτεται ότι διατηρεί σχέσεις και με επιχειρηματίες από το ψευδοκράτος.

Πλέον δεν απευθυνόμαστε στον αναξιόπιστο κ. Γεωργιάδη, αλλά στη Νέα Δημοκρατία.

Αρχικά τους καλούμε να πράξουν από αύριο το ελάχιστο και να ζητήσουν άμεσα από κάθε αρμόδιο να κινηθεί και να ακυρωθεί η συγκεκριμένη τιμητική υπηκοότητα. Αλλιώς σημαίνει ότι την εγκρίνουν και είναι συνυπεύθυνοι.

Έπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του κόμματος να ζητήσουν εξηγήσεις από τον αντιπρόεδρό τους. Χρειάζονται απαντήσεις μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

– Ποιος έφερε σε επαφή τον κ. Γεωργιάδη με τον καταζητούμενο Τούρκο επιχειρηματία;

– Πώς έπεισε τον κ. Γεωργιάδη ο Τούρκος έποικος από τα κατεχόμενα να του δώσει συστατική επιστολή;

– Ποιο ήταν το κίνητρο της τιμητικής υπηκοότητας;

– Εξυπηρετούσε κάποια άλλα συμφέροντα;

– Θα δοθεί στη δημοσιότητα η συστατική επιστολή του αντιπροέδρου της ΝΔ;

Ο εύκολος δρόμος για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είναι να σιωπούν νομίζοντας έτσι ότι βγαίνουν από το κάδρο.

Ακόμα κι αν δεν αντιδράσουν σήμερα, όμως, αποδοκιμάζοντας τον κ. Γεωργιάδη, θα το κάνουν σύντομα. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Και όπως φαίνεται θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην στέλεχος της ΝΔ

Ο πρώην υπουργός γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής:

«Ποιος είναι ο περίεργος τύπος-“επιχειρηματίας” στον οποίον απονεμήθηκε η ελλην.υπηκόοτητα; Σε ποιον/ποιους τα ακούμπησε; Μεγάλη σαπίλα σε 2 υπουργεία– Ανάπτυξης+Εσωτερικών με επικεφαλής 2 ακροδεξιούς μουσαφιραίους. Τελική ευθύνη Μητσοτακη που τους επέλεξε και τον…χορεύουν».

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock