Καταδίκη για 12 χρόνια στον Δημήτρη Λιγνάδη

Τελική ποινή 12ετους κάθειρξης επέβαλε το ΜΟΔ στον Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών το 2015.

Καταδίκη για 12 χρόνια στον Δημήτρη Λιγνάδη

Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με έναν ένορκο, την πρόεδρο του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστή να διατυπώνουν την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης σε λίγες ημέρες συμπληρώνει 17 μήνες προσωρινής κράτησης.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κατά πλειοψηφία 5-2.

Πριν από την τελική ποινή κατά συγχώνευση, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και την κάθειρξη 10 ετών για το βιασμό ενός 17χρονου, ουκρανικής καταγωγής, που φιλοξενούσε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και την κάθειρξη 5 ετών (κατώτερη ποινή) για τον βιασμό σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Και οι δυο αποφάσεις ελήφθησαν με πλειοψηφία 4-3.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα ο Δημήτρης Λιγνάδης πλέον είναι καταδικασμένος από το δικαστήριο και θα οδηγηθεί στην φυλακή τις επόμενες ώρες.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και Νewsit

2 thoughts on “Καταδίκη για 12 χρόνια στον Δημήτρη Λιγνάδη

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock