Ιατρική απόβαση στα νησιά μας

Ιατρική απόβαση στα νησιά μας

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνίσταται σε 7 Παραρτήματα, σε κάθε Ιατρικό Τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου και στελεχώνεται με πάνω από 3.000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι μία μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ομάδα με δράσεις που διοργανώνονται από φοιτητές και απευθύνονται σε φοιτητές. Στόχο της αποτελεί η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η εθελοντική προσφορά ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου.

Στην πολυετή πορεία της και με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει, έχει αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, έχει καταφέρει και συνεχίζει πληθώρα δράσεων πανελλήνιας εμβέλειας, με κορυφαίες το ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) και την Ιατρική Απόβαση.

Το πρόγραμμα – θεσμός “Ιατρική Απόβαση”, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια της ιστορικής πορείας του, πραγματοποιείται για ακόμη μία φορά από την ΕΕΦΙΕ.

Η “Ιατρική Απόβαση” διοργανώνεται από το 1997, σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. Έτσι, πρόκειται και φέτος, το 2017, να προσφέρει σε φοιτητές τη δυνατότητα να εργαστούν εθελοντικά σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Το πρόγραμμα αφορά σε φοιτητές Ιατρικής – μέλη της ΕΕΦΙΕ από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του τέταρτου έτους σπουδών, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη κλινική εμπειρία.

Στόχοι του προγράμματος είναι τόσο η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στο ιατρικό προσωπικό των νησιών, λόγω του τουριστικού πληθυσμού, καθώς και των προσφυγικών κυμάτων στην χώρα, όσο και η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες, εκτός Πανεπιστημιακών Κλινικών. Ταυτόχρονα, ενισχύεται το αίσθημα της ένταξης του φοιτητή και μελλοντικού ιατρού σε μία κοινωνία ενεργών πολιτών μέσω της συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις και της δημιουργικής συνάντησης και συνεργασίας φοιτητών από όλη την Ελλάδα.

Φέτος, στο πρόγραμμα εντάσσονται 40 συνολικά προορισμοί από τις 2η, 5η 6η, και 7η Υγειονομικές Περιφέρειες με προορισμούς από τα νησιά του Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και την Κρήτη και η διάρκεια του θα είναι από 20 Ιουλίου έως και 27 Αυγούστου 2017. Στο διάστημα αυτό, οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ζευγάρια, και θα ασκηθούν για 10 μέρες υπό την καθοδήγηση και συνεχή επίβλεψη των ιατρών των Μονάδων Υγείας.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ #1

Λήμνος – Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος.

Φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΙΑ 2017 με το Γ.Ν-Κ.Υ. Λήμνου (2η Υγειονομική Περιφέρεια) που βρίσκεται στη Μύρινα της Λήμνου και θα υποδεχθεί τους φοιτητές για την εξάσκησή τους.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ #2

Μυτιλήνη – Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»

Η Μυτιλήνη είναι πόλη κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Λέσβου. Είναι πρωτεύουσα του νησιού, έδρα του νομού Λέσβου και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο με πληθυσμό 27.247 κατοίκους (απογραφή 2001).

Φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΙΑ 2017 με το Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» (2η Υγειονομική Περιφέρεια) βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του νησιού και ανάμεσα στις περιοχές Καλλιθέα και Χαλικάς.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ #3

ΙΚΑΡΙΑ – Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας

Η Ικαρία είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου με πρωτεύουσα και επίνειο του νησιού να είναι ο Άγιος Κήρυκος στη νοτιοανατολική ακτή της νήσου. Το όνομά του, το πήρε από τον γιο του Δαιδάλου, Ίκαρο, ο οποίος ξεβράστηκε στις ακτές αυτού του νησιού.

Φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΙΑ 2017 με το Γ.Ν-Κ.Υ. Ικαρίας (2η Υγειονομική Περιφέρεια) που βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο και θα υποδεχτεί, όπως όλοι οι προορισμοί της ΙΑ 2017, ένα ζευγάρι φοιτητών ανά δεκαήμερο για το διάστημα 20 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ #4

ΧΙΟΣ – Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»

Η Χίος είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασία. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με πληθυσμό, που ζει στην πόλη της Χίου, πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού καθώς και στα 64 χωριά του νησιού. Διοικητικά, μαζί με τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά, αποτελεί τον νομό Χίου με πληθυσμό που φθάνει τους 51.320 κατοίκους (απογραφή 2011).

Φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΙΑ 2017 με το Γ.Ν Χίου «Σκυλίτσειο» (2η Υγειονομική Περιφέρεια) που βρίσκεται σε μικρή απόσταση (περίπου 1,5km) από το κέντρο της πόλης της Χίου.

Διαθέτει πληθώρα Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων παρέχοντας εκτενείς και ποικίλες υπηρεσίες υγείας, έχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης σχετικά μεγάλου αριθμού ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock