Γιάννης Μπουρνούς: Το άθλιο νομοθέτημα της κ. Κεραμέως θα έχει το πολύ ένα χρόνο ζωής

Γιάννης Μπουρνούς: Το άθλιο νομοθέτημα της κ. Κεραμέως θα έχει το πολύ ένα χρόνο ζωής

Στη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην παρέμβασή του, επισήμανε σκωπτικά τον τίτλο του Νομοσχεδίου «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ», που ταυτίζεται με την ονομασία της αλήστου μνήμης, ακροδεξιάς φοιτητικής παράταξης της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά, την ώρα μάλιστα που ακόμα και η ΔΑΠ Νομικής καταγγέλει την κ. Κεραμέως και την ΟΝΝΕΔ ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετούνται συμφέροντα.

To ίδιο σαμαρικής έμπνευσης ήταν η προκλητική και τοξική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, που τόλμησε να συσχετίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον εμπρησμό στον Real FM. «Ο Μητσοτάκης θα έχει την τύχη του υβριστή Σαμαρά», ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς.

Η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια παιδεία βαθιά αντιδημοκρατική, στη λειτουργία της και στις ευκαιρίες που δίνει, ώστε να αναιρεθεί όλη η πρόοδος που έγινε εδώ και δεκαετίες στη χώρα και οδήγησε σε μια ανοιχτή σε όλους δημόσια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο, τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, οδηγεί σε ένα πανεπιστήμιο μεγαλοκαθηγητών, γραφειοκρατίας και διαπλοκής με κομματικούς παράγοντες και εξωπανεπιστημιακά συμφέροντα, ένα πανεπιστήμιο-εταιρεία, αντί για ένα δημόσιο χώρο έρευνας, διδασκαλίας και δημοκρατίας.

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για ολιγαρχική διοίκηση, χωρίς αντιπροσωπευτικότητα, έλεγχο και νομιμοποίηση από το διδακτικό προσωπικό. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση, ότι «καθυβρίζει και να δυσφημεί χωρίς ντροπή τα ελληνικά πανεπιστήμια και την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας ως σύστημα ήσσονος προσπάθειας».

Αναφερόμενος στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και τις συνέπειές της για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τμήματα στη Λέσβο και τη Λήμνο, ο Γ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως το σημερινό νομοσχέδιο αποδεικνύει πως είναι προαποφασισμένη η κατάργηση τμημάτων και η συρρίκνωση των περιφερειακών πανεπιστημίων. Πλέον θα αρκεί η πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας και ένα Προεδρικό Διάταγμα, με παράκαμψη της Συγκλήτου και με αιτιολόγηση ακριβώς τον μικρό αριθμό φοιτητών που προκαλεί η εφαρμογή της ΕΒΕ.

Ο Γ. Μπουρνούς τόνισε και την εξωφρενική πρόβλεψη για χορηγούμενες έδρες, που θα ιδρύονται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση ιδιωτών, αλλά και εταιρειών. «Προσεχώς έδρα UBER σε ελληνικό πανεπιστήμιο», ανέφερε σκωπτικά, για να στηλιτεύσει και τις σχέσεις υπουργών και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με την εν λόγω πολυεθνική εταιρία, που πρόσφατα αποδείχτηκε ότι δωροδοκούσε ηγέτες κρατών, για να προωθούν τα συμφέροντά της.

«Η ΝΔ δεν χώνεψε ποτέ τη μαζική ανώτατη εκπαίδευση και τη δημοκρατική παιδεία, δεν συμβιβάστηκε ποτέ με το γεγονός ότι πολλές χιλιάδες παιδιά αγροτών και εργατών κάθε χρόνο μπορούσαν να γίνονταν επιστήμονες», ανέφερε ο Γ. Μπουρνούς.

Και τόνισε κλείνοντας: «Το άθλιο νομοθέτημά σας έχει μπροστά του το πολύ ένα χρόνο ζωής και εφαρμογής κι αυτό μόνο αν ο Αρχηγός σας πάει σε εκλογές την άνοιξη του 2023. Σύντομα θα ξαναέχουμε δημοκρατικά διοικούμενο πανεπιστήμιο και θα κάνουμε την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της προτεραιότητα στην επένδυση των πόρων της κοινωνίας μας, με μαζικές προσλήψεις διδασκόντων, δωρεάν φοίτηση και στα μεταπτυχιακά, και προφανώς με άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής».

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock