Επίσκεψη και Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ικαρία

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει, ότι η προσεχής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα λάβει χώρα στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας την Τρίτη 19.7.2022 στις 09:00.

Επίσκεψη και Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ικαρία

Ο Περιφερειάρχης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ικαρία από το Σάββατο 16.7.2022 έως την Τρίτη 19.7.2022.

Ο περιφερειάρχης προφανώς θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Ικαριακή επανάσταση και με αφορμή αυτήν, όπως διαβάζουμε από την Ικαριακή ραδιοφωνία δήλωσε:

« Η 17η Ιουλίου κάθε έτος είναι ημέρα  ιδιαίτερης σημασίας για τη νήσο της Ικαρίας. Στις 17 Ιουλίου του 1912 οι Ικαριώτες εξεγέρθηκαν κατά της Οθωμανικής Φρουράς και κήρυξαν την Ελεύθερη Πολιτεία της Ικαρίας. Ο απελευθερωτικός αγώνας των Ικαριωτών,  που μόνοι τους και χωρίς βοήθεια, δίνει και την διάσταση της αδούλωτης ψυχής και πνεύματος που τους διακατέχει. Έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δίνουν μάχες και να υπηρετούν αξίες και αρχές. Με  την αγάπη για την ελευθερία, την τόλμη στα ιδανικά και την Ελλάδα στη ψυχή τους  στάθηκαν ελεύθεροι στη καρδιά του Αιγαίου, με παρρησία και ευθύνη,  μέχρι την επίσημη ενσωμάτωσή τους κεντρικό  κορμό του Ελληνικού Κράτους. Ο αγώνας και η στάση τους ενέπνευσε την αδύναμη θέληση των άλλων υπόδουλων και εξακολουθεί να μας εμπνέει και σήμερα, δίνοντας μας τη δύναμη και την ετοιμότητα να προασπιστούμε τα προγονικά μας κεκτημένα αν απαιτηθεί, απέναντι σε κάθε αμφισβητία.»

Loading

One thought on “Επίσκεψη και Περιφερειακό Συμβούλιο στην Ικαρία

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.