Γιάννης Μπουρνούς: Nα σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση των σχολείων του Νομού Λέσβου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τη λειτουργική υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λέσβου, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στην Παιδεία.

Γιάννης Μπουρνούς: Nα σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση των σχολείων του Νομού Λέσβου

Ο Γιάννης Μπουρνούς, στη νέα του κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Νομό, τονίζει τις σημαντικότατες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους ενώ στηλιτεύει τις επικίνδυνες συνενώσεις τμημάτων σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και την κατάργηση οργανικών θέσεων σε σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου.

Ο Βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι οι αποφάσεις και η ασκηθείσα πολιτική της Υπουργού συνετέλεσαν στη δημιουργία μιας πρωτόγνωρα δυσμενούς κατάστασης στην εκπαίδευση με άμεσο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ο κ. Μπουρνούς, συμμεριζόμενος την έντονη ανησυχία που εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ότι ο λειτουργικός υποβιβασμός των σχολείων και η περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα συνεχιστεί με ολέθρια αποτελέσματα για τους μαθητές, καλεί την κ. Κεραμέως να σταματήσει τη λήψη των επιζήμιων για την εκπαιδευτική κοινότητα αποφάσεων, να προβεί στην καθολική κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Ν. Λέσβου και να άρει τις συνενώσεις τμημάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Nα σταματήσει άμεσα η λειτουργική υποβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Λέσβου»

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022, συνεπεία της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία, παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της λειτουργικής υποβάθμισης των δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σημαντικότατες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, οι συνενώσεις τμημάτων σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και η κατάργηση οργανικών θέσεων σε σχολεία της χώρας συνετέλεσαν στη δημιουργία μιας πρωτόγνωρα δυσμενούς κατάστασης στην εκπαίδευση με άμεσο αντίκτυπο στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Επανειλημμένως στο παρελθόν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωστοποιήσαμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Νομό Λέσβου και σας μεταφέραμε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες γονέων και φορέων για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την επιχειρούμενη υποβάθμιση των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.  

Μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους εκφράζεται έντονα η ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ότι ο λειτουργικός υποβιβασμός των σχολείων και η περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα συνεχιστεί με ολέθρια αποτελέσματα για τους μαθητές.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το προσεχές σχολικό έτος όσον αφορά στην καθολική πλήρωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Ν. Λέσβου;
  2. Προτίθεται να συνεχίσει τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Λέσβου και της Λήμνου και να διατηρήσει τις υφιστάμενες, εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας;

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock