Η ΠΟΕΔΗΝ στο ΣΤΕ για τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κατέθεσε σήμερα νέα αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί η αναστολή της άσκησης καθηκόντων εις βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ στο ΣΤΕ για τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι από τη στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον Κορωνοϊό έχουν αρθεί από τις αρχές του Ιούνη του 2022 σε απόφασή της η κυβέρνηση έχει παρατείνει τις αναστολές των ανεμβολίαστων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Η ΠΟΕΔΗΝ όμως δίνει και μια άλλη διάσταση στο θέμα υποστηρίζοντας ότι οι επιστήμονες δεν έχουν βρει κοινό πόρισμα που να αποδεικνύει ότι τα υφιστάμενα εμβόλια προφυλάσσουν από τις παραλλαγές του Ιού.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τόσο εμβολιασμένοι όσο και ανεμβολίαστοι, νοσούν αλλά και μεταδίδουν την νόσο υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Μα προφανώς το εμβόλιο δεν είναι κάτι που εξασφαλίζει ότι δεν θα νοσήσεις, απλά εάν νοσήσεις θα συμπληρώναμε, έχεις μικρότερες πιθανότητες να βρεθείς σε δύσκολη κατάσταση, ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ έχει δίκιο σε ένα πράγμα. Χρειαζόμαστε γιατρούς και προσωπικό στα νοσοκομεία μας, και ειδικά τώρα που τα μέτρα δεν υπάρχουν θα δώσουν πολύτιμη βοήθεια.

Το συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει για άλλη μια φορά, εάν το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων είναι συμβατό με σειρά εθνικών και υπερεθνικών διατάξεων, που κατοχυρώνουν την ελευθερία, το δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και εάν περαιτέρω συμβαδίζει με την αρχή της αναλογικότητας, η οποία επιβάλλει στον νομοθέτη να εξετάζει όλες τις δυνατές λύσεις, πριν αποφασίσει την επιβολή του δυσμενέστερου μέτρου, όπως συνέβη εν προκειμένω».

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως: «στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, οι οποίοι τελούν σε αναστολή και επιδιώκει την εξεύρεση λύσης, η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους υγειονομικούς να επανέλθουν στα καθήκοντα τους, στελεχώνοντας τις δημόσιες δομές υγείας.

Η πολύμηνη υποχρεωτική αναστολή, στην οποία έχουν τεθεί, έχει επιβαρύνει έτσι και αλλιώς πολλαπλώς τους ίδιους αλλά και τις οικογένειες τους, στερώντας τους κάθε μέσο βιοπορισμού ενώ σε καμία περίπτωση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν παρίσταται πλέον δικαιολογημένη, όταν η χώρα έχει προβεί σε άρση όλων των μέτρων και περιορισμών ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Κανένας υγειονομικός δεν περισσεύει. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, στηρίζουμε το αίτημα τους να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στις δημόσιες δομές Υγείας Πρόνοιας που τόσο έχουν πληγεί τα τελευταία έτη από την πανδημία, σημειώνουν.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock