Το νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο δήμος

Γράφει ο Χριστόδουλος Στεφανάδης

Το  νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο δήμος

Τα προβλήματα που αφορούν κυρίως την στελέχωση του ΓΝ Σάμου είναι υπαρκτά, γνωστά και διαχρονικά και αφορούν όλες τις Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των ακριτικών νησιωτικών περιοχών.

Η καταγραφή της συμβολής μου στην ενίσχυση του ΓΝ Νοσοκομείου Σάμου σε όλους τους τομείς, δεν είναι της παρούσης, αλλά θα παρουσιασθεί προσεχώς με στοιχεία και όχι ευχολόγια, κραυγές ή αφορισμούς.

Σκοπός της παρούσας είναι η διευκρίνηση ενέργειας μου, που αφορά επιστολή στους δύο Δήμους της Σάμου, προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, να συμβάλουν στην παροχή επιπλέον κινήτρων σε γιατρούς ειδικοτήτων για να καλύψουν κενά του Νοσοκομείου.

Την πρακτική αυτή άλλωστε (που επιτρέπει ο Νόμος) έχουν υιοθετήσει και πολλοί άλλοι νησιώτικοι Δήμοι, όπως ο (πτωχότερος) Δήμος Ικαρίας…

Η επιστολή απεστάλη θεσμικά στους κ.κ. Δημάρχους και όχι δημοσιοποιώντας την για ενδεχόμενα δημιουργία εντυπώσεων, στα ΜΜΕ.

Αντί θεσμικής απάντησης ( ή μη απάντησης) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Κιάσος (τον οποίο τιμώ ως γιατρό με διαχρονική προσφορά), από Ραδιοφωνικό σταθμό, μου επιτέθηκε επιχειρηματολογώντας περί του αντιθέτου.

Η πάγια άποψη μου είναι, ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου και της Υγείας δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης σε κανένα επίπεδο, τοπικό ή γενικότερο.

Γιατί ή Υγεία και η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από πολιτικά πρόσωπα, πολιτικά κόμματα ή κυβερνήσεις…

( Είμαι αναγκασμένος να δημοσιοποιήσω την επίμαχη επιστολή).


Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock