Όταν μια μεταγραφή γίνεται αντικείμενο πολιτικής συζήτησης

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Ο Ολυμπιακός μια ομάδα που λατρεύεται από πολύ κόσμο στην Ελλάδα, η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο και που τα τελευταία χρόνια είναι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη έκανε την κίνηση βόμβα που τάραξε όλους όσους ασχολούνται με το αγαπημένο αυτό άθλημα.

Όταν μια μεταγραφή γίνεται αντικείμενο πολιτικής συζήτησης

Ο Ολυμπιακός πήρε τον κορυφαίο αριστερό μπακ όλων των εποχών, τον Μαρσέλο Βιέιρα, παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης τα έτη 2007-2022. Παίκτης που έχει σηκώσει με την κορυφαία αυτή ομάδα 6 πρωταθλήματα Ισπανίας (2007, 2008, 2012, 2017, 2020, 2022), 5 Σούπερκαπ Ισπανία (2008, 2012, 2017, 2020, 2022), 5 champions League (2014,2016,2017,2018,2022), 2 κύπελλα Ισπανίας (2011,2014), 3 ευρωπαϊκά Σουπερκαπ (2014,2016, 2017) και 4 παγκόσμια κύπελλα συλλόγων (2014, 2016, 2017, 2018).

Ο Μαρτσέλο πέρα από το τι μπορεί να προσφέρει μέσα στο γήπεδο, αυτό είναι αντικείμενο τεχνικής ανάλυσης των ειδικών, μπορεί να προσφέρει ψυχολογική τόνωση στην ομάδα που μεταγράφτηκε αλλά και στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει ανάγκη τέτοιους παίκτες. Όσοι αγαπούν έστω και ελάχιστα το άθλημα νοιώθουν ήδη το δέος της μεταγραφής. Το ίδιο όμως δέος ένοιωσε και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, όπου τοποθετούμενος για το θέμα σε εκπομπή του Mega είπε:

«Αν και Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να μην συγχαρώ τον πρόεδρο του Ολυμπιακού γι’ αυτήν την επιτυχία. Πράγματι, το να φέρεις τον Μαρσέλο είναι μεγάλο πράγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά. Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Αλλά να ξέρετε… Για να αποφασίσει ο Μαρσέλο να έρθει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, πάλι έχει παίξει ρόλο το καλό όνομα της Ελλάδας. Ανεβάζει ο Μητσοτάκης την Ελλάδα, έρχεται ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό. Άμα θεωρούσε ότι η Ελλάδα είναι ένα μέρος μπίχλας, δεν θα ερχόταν ο Μαρσέλο. Ο Μαρσέλο βλέπει μια Ελλάδα που πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Και βέβαια πήρε το κατάλληλο τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον Κώστα Ζαχαριάδη να απαντάει «Τον παραδέχομαι, είναι τρομερή παιχτούρα, παίζει σαν σκυλί σε όλες τις θέσεις, σε όλες τις εποχές. Όχι ο Μαρσέλο, ο Άδωνις. Ο Μαρσέλο είναι ένα καλό αριστερό back».

Ο Μαρτσέλο δηλαδή είπε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, να σου πω Βαγγέλη είναι ακόμα ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός? Και όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε θετικά, είπε ναι χωρίς να το σκεφτεί. Εδώ πραγματικά πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, ωστόσο πέρα από το γελοίο του θέματος δείχνει και αυτή την τάση που έχει η κυβέρνηση να ταυτίζεται με όλα τα θετικά, άρα για να το τερματίσουμε, εαν σε δυο μήνες γίνουν εκλογές και αλλάξει κυβέρνηση θα φύγει και ο Μαρτσέλο.

Ήμαρτον δηλαδή….

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.