Στιγμές από τον 4ο κολυμβητικό μαραθώνιο της Θύμαινας

Σήμερα ξεκίνησε η 4η διοργάνωση του κολυμβητικού μαραθωνίου της Θύμαινας. Στον αγώνα συμμετείχαν 15 κολυμβητές, όπου έκαναν τον γύρο της Θύμαινας, μια απόσταση κολυμβητικά 10 ναυτικών μιλίων. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Σταυρόπουλος, όπου έκανε την απόσταση αυτή σε 4 ώρες και 7 λεπτά.

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία και τον Δήμο Φούρνων Κορσεών και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό ήρθαν και κολύμπησαν στα πεντακάθαρα νερά της ακτογραμμής της Θύμαινας υπό την συνοδεία παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών στα οποία υπήρχαν οι συνοδοί των αθλητών με ντόπιους καπετάνιους-αλιείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που στην Ελλάδα που ορίστηκε ως διαδρομή γύρος ενός ελληνικού νησιού. Η ιδιαιτερότητα αυτή σε συνδυασμό με τα μαγευτικά νερά, την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία των κατοίκων της Θύμαινας συντέλεσαν στην αναγνώριση του αγώνα από τους ίδιους τους αθλητές ως μια από τις καλύτερες διοργανώσεις του είδους και την καθιέρωση του Γύρου της Θύμαινας σε αθλητικό θεσμό.

Ο νικητής του αγώνα Γιώργος Σταυρόπουλος

Για τον νικητή ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook τα εξής:

Πρώτος ο Μακεδόνας Γιώργος Σταυρόπουλος. Κολύμβησε 10 ναυτικά μίλια γύρω από την Θύμαινα σε 4 ώρες και 7 λεπτά… Συγχαρητήρια!!!

Ο συμβολισμός προφανής.

Η Ελληνική ψυχή θωρακίζει τα μικρά νησιά μας που με Θράσος και ανιστόρητα αμφισβηστούν οι Τούρκοι…

Φωτογραφικό υλικό που αφορά την διοργάνωση υπάρχει σε αντίστοιχο ρεπορτάζ της Ικαριάκης ραδιοφωνίας

Υποδοχή των αθλητών από τους κατοίκους της Θύμαινας

Πληροφορίες από το samos24

Πληροφορίες για την διοργάνωση στο thimena.gr

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.