Για την Μαρίνα του Αγίου Κηρύκου

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Ένα μήνυμα θετικό προήλθε από την παρούσα δίοίκηση του Δήμου Ικαρίας με την λειτουργία-εκμετάλλευση της μαρίνας του Αγίου Κηρύκου.

Για την Μαρίνα του Αγίου Κηρύκου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, 96 σκάφη ελλιμενίστικαν στον πρώτο μήνα λειτουργίας της Μαρίνας αποφέροντας στο Ταμείο του Δήμου έσοδα ύψους 5.500 ευρώ. Πέρα από τους συνήθης λεονταρισμούς, το γεγονός πως από την Μαρίνα που έφτιαξε η διοίκηση του Χριστόδουλου Σταυρινάδη, έστω και μετά από χρόνια απραξία, προήλθαν κάποια χρήματα, είναι σημαντικό.

Ωστόσο η συγκεκριμένη Μαρίνα χρειάζεται περαιτέρω έργα, και το πιο βασικό κατά τη γνώμη μας, είναι η στήριξη των βράχων που έχουν υποστεί κατολισθήσεις, και πάνω σε αυτούς κρέμεται ο οικισμός Φωκιανέδες του Αγίου Κηρύκου. Επίσης πρέπει να λυθεί το θέμα των λυμμάτων που καταλήγουν στην θάλασσα από τον συγκεκριμένο οικισμό και βέβαια να προφυλαχθεί η πηγή του Μουσταφά (και βέβαια να γίνει και η εκμετάλλευση της). Το τι χρειάζεται η Μαρίνα το γνωρίζει η συγκεκριμένη διοίκηση, καλό είναι λοιπόν να χαμηλώσουν οι τόνοι, ωστόσο ναι η μαρίνα Αγίου Κηρύκου δεν αποτελεί εργαλείο είσπραξης αλλά και εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Αυτό ήταν και το όραμα του ανθρώπου που την έφτιαξε, η ανάπτυξη.

Ανάπτυξη όμως μέσα σε βόθρους και σκουπίδια δεν μπορεί να υπάρξει….

Για όποιον ενδιαφέρεται πάντως ο τιμοκατάλογος της Μαρίνας είναι ο παρακάτω

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.