Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν αναφώνησαν ένα ηχηρό «Όχι» στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, στις δηλώσεις που έκαναν πριν από τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία πρώτος τόνισε ότι «στηρίζουμε πλήρως, και το λέω με σαφήνεια, την Ελλάδα», και πρόσθεσε ότι «η σχέση αυτή δεν θα επιτρέψει καμία αναταραχή στην ανατολική Μεσόγειο».

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμήνυε χαρακτηριστικά σε «όσους απειλούν ότι θα έρθουν τάχα κάποιο βράδυ στα νησιά μας, ότι τους περιμένουμε στο φως της μέρας, εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι «κρίκοι της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τους δύο λαούς, πληθαίνουν συνεχώς και σφυρηλατούνται σε πολλά επίπεδα, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών».

Υπενθύμισε ότι το «Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «φέτος, ήταν η σειρά της Αθήνας να δείξει τη δική της αλληλεγγύη σε ανάλογες μάχες που έδινε η Γαλλία με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης».

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «συντονίζονται και στην άμυνα απέναντι στην εκτίναξη τιμών ενέργειας» και τόνισε ότι η «ΕΕ έχει την ευκαιρία να απαντήσει συντονισμένα στην απόπειρα Μόσχας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο και μοχλό αναστάτωσης».

«Αν μπορώ να συνοψίσω το πνεύμα συνάντησης θα έλεγα τρεις λέξεις: Μαζί πιο ισχυροί», είπε στο τέλος ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock