Από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σάμο

Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης επισκέφτηκαν τη Σάμο.

Από την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στη Σάμο

Στη Σάμο η υπουργός πολιτισμού συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Κατρακάζο, και είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο του Πυθαγορείου, το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο. Για το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο έγινε ενημέρωση για το έργο: «Αποκατάσταση Συντήρηση και Ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου», από το φορέα υλοποίησής του (Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) με τη συμμετοχή του φορέα διαχείρισης (ΕΦΑ Σάμου – Ικαρίας), κατά την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου.

Την Υπουργό Πολιτισμού και το Βουλευτή Σάμου συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου, καθώς επίσης ο κ. Παναγιώτης Χατζηδάκης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά «Μεταφέραμε στην κυρία Υπουργό αυτό που ως τοπική κοινωνία εδώ και καιρό ζητάμε : την  άμεση λειτουργία του Ευπαλίνειου Ορύγματος με την στελέχωση της υπηρεσίας με επαρκή και κατάλληλο προσωπικό ώστε αυτό να είναι πλήρως επισκέψιμο σε όλο του το μήκος, όπως άλλωστε προκύπτει και από την σκοπιμότητα του έργου που εκτελέστηκε. Θεωρούμε ότι με προϋπόθεση την άρτια λειτουργία του και την κατάλληλη προβολή του  μπορεί να αποτελέσει για το νησί μας πόλο παγκόσμιας έλξης. Ως Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής την Περιφερειάρχη μας, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα, στεκόμαστε αρωγοί με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια για τη συντήρηση και ανάδειξη του «8ου Θαύματος της Αρχαιότητας».

Για τον λόγο αυτό εντάξαμε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας μας υποέργα ποσού 959.500 ευρώ που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης και τη βελτίωση βατότητας του μονοπατιού σύνδεσης βορείου-νοτίου στομίου. Ήδη για τα έργα αυτά υπογράφονται προγραμματικές συμβάσεις για να μπουν στο δρόμο της δημοπράτησης».

Κατά τη συνάντηση  με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ, ΕΦΑ Σάμου- Ικαρίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο έγινε συζήτηση για τις συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες για την ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου, καθώς και για τη μελέτη διαχείρισης για την άρτια λειτουργία του σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Σάμου.

Να σημειωθεί πάντως ότι από τον Απρίλιο το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει για το κοινό, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά και στη δυναμική της νέας τουριστικής περιόδου.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock