Αφιέρωμα στον παλαιστινιακό κινηματογράφο στην Ικαρία

Ο πολιτιστικός  σύλλογος  «Αντίλαλοι», παρουσιάζει στα πλαίσια των κινηματογραφικών προβολών στο θερινό κινηματογράφο REX,  ένα μικρό αφιέρωμα στον  παλαιστινιακό  κινηματογράφο.

O σχετικα άγνωστος στο ελληνικό κοινό κινηματογράφος της Παλαιστίνης, παρουσιάζεται μεσα απο αυτο το μικρο αφιερωμα . Το προφίλ του παλαιστινιακού κινηματογράφου, επικεντρώνεται στην αγωνιστική πλευρά της παλαιστινιακης κοινωνιας και είναι συνδεδεμένο με τη μοίρα του παλαιστινιακού λαού. Οπως και η κοινωνία , έτσι και ο κινηματογράφος είναι μια έννοια αόρατη, που καταγράφει τα γεγονότα και περνάει μηνύματα. Από τη δεκαετία του ’80 ωστόσο, που η κατάσταση στην Παλαιστίνη μεταφέρεται με μεγαλύτερη αμεσότητα από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, οι κινηματογραφιστές στράφηκαν σε ανθρωπιστικά θέματα.

O κινηματογράφος στην Παλαιστίνη είναι φτωχός, γίνεται με λίγα μέσα, αλλά έχει πλούσιο υλικό. γινεται ευκολα κατανοητο οτι ειναι αναπόφευκτος ο συσχετισμός των ταινιών με τη δύσκολη πραγματικότητα που ζει η Παλαιστίνη……. η συνεχεια επι της οθονης.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου: Under the Bombs (2007) του Philippe Aractingi

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου: Lemon Tree (2008) του Eran Riklis

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου: Το αλάτι αυτής της θάλασσας (2008) της Annemarie Jacir

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Τα μάτια του κλέφτη (2014) της Najwa Najjar

Ώρα Έναρξης προβολών όλες τις ημέρες στις 21:00

Loading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading