Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν η προβλεπόμενη πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας, η Ξάνθη ήταν εκείνη που περίμενε στο μισό γήπεδο με εξαιρετική αμυντική προσήλωση στο πλάνο του προπονητή και το παιχνίδι ήταν κλειστό και με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή, κάτι που δείχνει την κυριαρχία του μέσα στο γήπεδο, μία κυριαρχία που δεν συνοδεύτηκε από φάσεις, μιας και η Ξάνθη ήταν άριστα διαβασμένη στο αμυντικό κομμάτι. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει αποδείξει πως δεν χρειάζεται πολλές φάσεις για να πετύχει γκολ, όντας η πιο εύστοχη ομάδα στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Σε μία στιγμή που η μπάλα στρώθηκε στον Βασιλακάκη(67′) μετά από λάθος του Κουτρουμπή, ο Έλληνας μέσος έστειλε την μπάλα εκεί που ο Βλαχοδήμος δεν υπήρχε περίπτωση να βρει απάντηση και κάπως έτσι τελείωσε και αυτό το παιχνίδι.
Οι συνθέσεις
ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι (79’ Τριάδης), Βασιλακάκης (81’ Μεχία), Λουσέρο (56’ Λάζιτς), Γιουνές.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μπουμάλ (63’ Εμποκού), Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (75’ Λουντ), Μπεργκ.
Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος
![]()