Έφυγε από την ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής έφυγε τα ξημερώματα σε ηλικία 85 ετών. Ο Κόκοτας νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο ερμηνευτής των μοναδικών επιτυχιών έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία 4 χρόνια..

Έφυγε από την ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας

Η ζωή του

Ο Κόκοτας γεννήθηκε το 1937 στην ΑΘήνα. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ήταν οπαδός της δικτατορίας. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του. Ο ένας από τους γιους του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής. Ο Σταμάτης είχε άλλα δυο παιδιά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού, ενώ υπήρξε λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Λόγω της οπαδικής του ιδιότητας η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι υπήρξε θερμός οπαδός της ομάδας και σπουδαίος καλλιτέχνης που σημάδεψε γενιές με τα τραγούδια του.

Ο Κόκκοτας ήταν αγαπημένος πολλών διασημοτήτων που πέρασαν από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, ο Αλεν Ντελόν, ο Αλέξης Μινωτής,ο Τζέιμς Κόμπερν,η Μελίνα, Βίλι Μπραντ,ο Φερεντς Πούσκας, ο Γιάννης Ρίτσος και ο Αντονι Κουήν.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.