Ενημέρωση Πανουράκη για την πρόοδο δύο σημαντικών οδικών έργων στη Σάμο

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων Μυτιληνιών ικανοποιήθηκε σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης σε ενημέρωση που έκανε προς τα ΜΜΕ για την πρόοδο δυο σημαντικών έργων στη Σάμο, που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Ενημέρωση Πανουράκη για  την πρόοδο δύο σημαντικών οδικών έργων στη Σάμο

Το πρώτο αφορά ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων κυρίως των Μυτιληνιών, όπως σημείωσε, για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Σάμου – Μυτιληνιών, στο ύψος περίπου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Μεταναστών.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου εγκρίθηκε το ποσό των 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τα οποία θα δοθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την αποκατάσταση της βατότητας του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού δικτύου το οποίο κατά τη διάρκεια της κατασκευής της νέας δομής δέχτηκε μεγάλη πίεση λόγω των οχημάτων βαρέως τύπου που διέρχονταν. Η Περιφέρεια έκανε ήδη την αποδοχή του ποσού των 180.000 ευρώ και άμεσα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ως τα τέλη του Οκτώβρη σύμφωνα με τον κ. Πανουράκη θα δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στην περιοχή Αυλάκια και θα απομακρυνθούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πανουράκης λέγοντας ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των οδηγών, που δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε την κατολίσθηση, θα μπορούν επιτέλους να διέρχονται του εθνικού δικτύου χωρίς καθυστέρηση και προβλήματα.

Ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες στο τοιχίο αντιστήριξης σε ύψος τριών μέτρων, ενώ αναμένεται να φτάσει συνολικά στα 8 μέτρα όπως συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Σήμερα επίσης υπογράφτηκε το ΦΕΚ που αφορά την χερσαία ζώνη της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ικανοποιείται.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading