Ικαρία:Μπορούμε να καθαρίσουμε το νησί μας;

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

Το άρθρο που ακολουθεί στηρίζεται σε έγγραφα που μας παρείχαν κάτοικοι του χωριού Προεσπέρα και αφορούν το θέμα των σκουπιδιών στο νησί μας.

Ικαρία:Μπορούμε να καθαρίσουμε το νησί μας;

Ήρθε η ώρα να προχωρήσει εμπράκτως ο ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ στην αντιμετώπιση της οριστικής λύσης και να δώσει τέλος στα «σκουπίδια» που συνεχίζουν να ρυπαίνουν δηλητηριάζοντας ποικιλοτρόπως την ζωή της νησιωτικής μας κοινωνίας!

κ.κ. του ΔΗΜΟΥ με ψέματα, συμπαιγνίες κι αλχημείες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αλλά περιπλέκεται ακόμα περισσότερο! Η αναληθής βεβαίωση του Δημάρχου, (όπως αποδείχθηκε με επίσημο έγγραφό του) ότι έκλεισαν οι 2 χωματερές της Ικαρίας προκειμένου να απαλλαγούμε από πρόστιμα της Ε.Ε. καθώς και η εν γνώσει αποδοχή εκ μέρους του Υ.Π.ΕΝ. και του Φορέα Διαχείρισης Νομού Χίου ώστε να δέχονται στο δικό τους χώρο τα στερεά απόβλητα της Ικαρίας καθιστούν τους υπεύθυνους σε επικίνδυνους πλέον διαχειριστές των σοβαρών ζητημάτων της ζωής μιας ολόκληρης κοινωνίας που αναζητάει λύση εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής οφείλει ο Δ.Ι. να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη νέα εκδίκαση στην υπόθεση της ένστασης που προέβαλε εκ νέου και πάλι ένας τοπικός σύλλογος προκειμένου να σταματήσει ακόμα μια φορά την νέα περιβαλλοντική μελέτη του έργου στο Στ.Ε. Η λύση για κατασκευή ΧΥΤΥ στην συγκεκριμένη θέση όπως την έχουν ορίσει όλες οι μελέτες αποτελεί μονόδρομο για να σωθεί όλη η Ικαρία από τον εφιάλτη «σκουπίδια»!

Είναι τουλάχιστον ντροπή για όλους εμάς να αποδεχόμαστε μια χρόνια «βρωμερή» κατάσταση που οδηγεί ένα ολόκληρο νησί στην παρακμή και την φθορά και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή για τους εκπροσώπους της Τοπικής κοινωνίας που τόσα χρόνια αδιαφορούσαν και συνεχίζουν να πολιτεύονται και σήμερα με κουτοπονηριές για να αποφύγουν τις σοβαρές ευθύνες τους…

Αν δεν μπορείτε πείτε το καθαρά, είναι εντιμότερο, κι αφήστε χώρο να το κάνουν αυτοί που θα μπορούν!

Loading

One thought on “Ικαρία:Μπορούμε να καθαρίσουμε το νησί μας;

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.