Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για την 110η επέτειο απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου

Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για την 110η επέτειο απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου

Ημέρα γιορτής και χαράς για τον Άη Στράτη μας η σημερινή 110η επέτειος της απελευθέρωσης του νησιού από την οθωμανική κυριαρχία, αλλά και ημέρα υπενθύμισης των αγώνων και των θυσιών για την ελευθερία της πατρίδας.

Δυστυχώς, ο φετινός εορτασμός λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η τουρκική ηγεσία κλιμακώνει την ένταση και τις απειλές έναντι της κυριαρχίας των νησιών μας.

Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε απειλή κι απέναντι στον επιθετικό αναθεωρητισμό της Τουρκίας και καλούμε την κυβέρνηση Ερντογάν να εγκαταλείψει αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο, που δυναμιτίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Μοναδική διέξοδος είναι η επιστροφή στο διάλογο στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στις ένοπλες δυνάμεις, που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά οποιαδήποτε ενέργεια προσβολής της κυριαρχίας των νησιών μας.

Με αφορμή, τέλος, τον σημερινό εορτασμό, ευχόμαστε χρόνια πολλά στη Δημοτική Αρχή και τους συμπολίτες μας του Άη Στράτη. Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες επέβαλαν απαγορευτικό απόπλου και δεν μας επέτρεψαν να είμαστε σήμερα κοντά τους. Να είναι γεροί και υγιείς, για να γιορτάσουν πολλές χαρές σαν τη σημερινή στον τόπο-σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία.

Loading

One thought on “Δήλωση Γιάννη Μπουρνού για την 110η επέτειο απελευθέρωσης του Αγίου Ευστρατίου

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.