Ο Κ.Μουτζούρης στο Olympia Forum III

Ο Περιφερειάρχης του Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης βρέθηκε στο Olympia Forum III, όπου μίλησε για θέματα της περιφέρειάς μας.

Ο Κ.Μουτζούρης στο Olympia Forum III

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του υπερτόνισε την ανάπτυξη των υποδομών σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας την περιφέρειά μας ως ένα μεγάλο εργοτάξιο ενώ πρόσθεσε πως στόχος πλέον δεν πρέπει να είναι η δημιουργία νέων λιμένων αλλά η στήριξη και η αναβάθμιση των υπαρχόντων.

Στο ίδιο Forum βρέθηκαν υπουργοί και άλλα σημαίνοντα στελέχη του Ελληνικού κράτους και γενικότερα του οικονομικού και του τομέα ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών βρέθηκε ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, όπου αναφέρθηκε στους 4 άξονες της κυβέρνησης πάνω σε θέματα υποδομών της χώρας μας. Ο Πρώτος άξονας είναι η ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης Πάτρας-Πύργου, που όπως επεσήμανε το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Ο δεύτερος άξονας που αναφέρθηκε είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου κινούμενος στα χνάρια του πρωθυπουργού, είπε ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023. Ο τρίτος άξονας είναι το σιδηροδρομικό δίκτυο, που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Ελλάδα μπορεί από φτωχός συγγενής να εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή και στον 4ο άξονα αναφέρθηκε στα έργα που έχει ανάγκη η Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να βοηθήσει και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη μέσω των υποδομών και για αυτό έχει προγραμματίσει έργα 600 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Σταθερές Συγκοινωνίες κάνουν επανεκκίνηση με τον κόσμο στο πλευρό τους αφού οι πολίτες τις εμπιστεύονται και η πληρότητα αγγίζει τα επίπεδα του 2019.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, Δημήτριος Ιατρίδης επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα ενώ σε ό,τι αφορά στις αφίξεις, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 3.800 αφίξεις με 3,4 εκατομμύρια έσοδα ενώ το Κατάκολο που βρέθηκε στην 6η θέση των λιμένων της χώρας κατέγραψε 138 αφίξεις και 176 χιλιάδες ευρώ έσοδα.

Στο φόρουμ μίλησε και η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, όπου απαίτησε ανταποδοτικά οφέλη στους κατοίκους των νησιών που παράγουν πράσινη ενέργεια.

Δείτε την ομιλία του Μουτζούρη στο παρακάτω βίντεο

Το συγκεκριμένο φόρουμ διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ μίλησε και ο περιφερειάρχης της Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο Grammenos Mastrojeni, Ανώτερος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της «Ένωσης για τη Μεσόγειο», ο Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Ενέργειας, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, ο Μιχάλης Οικονομάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Συσκευασιών, η Ζέφη Δημαδάμα, λέκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Χριστίνα Σταρακά, Επικεφαλής του Τμήματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου», ο Gianni Chianetta, Ιδρυτής και Διευθυντής του Greening the Islands online, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νικόλαος Κομνηνέας, ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας,

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.