Συνάντηση τσίπρα και ΓΓ του ΑΚΕΛ

Τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο 6ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Αριστερών, Πράσινων και Προοδευτικών Δυνάμεων, συνάντησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνάντηση τσίπρα και ΓΓ του ΑΚΕΛ

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησαν για το κυπριακό, τις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική μεσόγειο και τη σημασία που έχει η διεκδίκηση ισχυρών ευρωπαϊκών κυρώσεων απέναντι στις τουρκικές απειλές.

Τονίστηκε, παράλληλα, ότι απέναντι στις απαράδεκτες διχοτομικές πολιτικές που προτάσσει η Τουρκία ο μόνος δρόμος είναι η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων. Υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η συνεργασία ειδικά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- ΑΚΕΛ, αλλά και γενικότερα όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, σε αυτήν την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Κ.Ο., Γιάννης Μπουρνούς, η υπεύθυνη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δανάη Κολτσίδα και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock