Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λέσβο

Στη Λέσβο έφτασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, αφού είχε συνάντηση με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια, ενώ περπάτησε στους δρόμους της περιοχής και μίλησε με τους κατοίκους.

Λίγο αργότερα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Κοινοτικό Γραφείο της Μόριας, όπου ο πρόεδρος του χωριού Νίκος Τρακέλης τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή του. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε προς τους παρευρισκομένους.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα αυτήν την εποχή.Επίσης, του παρουσίασε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Βόρειο Αιγαίο, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία των νησιών.

Ο Δήμαρχος Λέσβου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο Λέσβου, αλλά και για τις συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Αμέσως το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Λέσβου τα εξής: «Η Λέσβος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, ένας τόπος στον οποίο προβλήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης. Σε όλους όσους απέτρεψαν μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Στις τοπικές αρχές αλλά προπαντός στους απλούς δημότες».

Οι πέντε προτάσεις του Μητσοτάκη

«Το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η καλή προαίρεση των κατοίκων της Λέσβου, υπονομεύονται από την ανικανότητα κάποιων άλλων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Αυτό που συμβαίνει στην Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της κυβέρνησης, ανέφερε και υπογράμμισε πως πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους κάποιοι χρησιμοποιούσαν για να πουλήσουν ανθρωπισμό και ευαισθησία, ζουν ακόμη μέσα σε τραγικές συνθήκες. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν να λύνουν τα προβλήματα υπογράμμισε και παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για το προσφυγικό η οποία στηρίζεται σε πέντε βασικά σημεία:

– Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

– Επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών

– Φύλαξη των εθνικών συνόρων

– Καταγραφή και έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά

– Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους παραμένοντες σε κλειστές και ανοικτές δομές στην Μορια και σε άλλα σημεία της Ελλάδας

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock