Χρ. Καλογήρου: «Διαμορφώνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του αγροτικού μας τομέα»

Χρ. Καλογήρου<em>: «Διαμορφώνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του αγροτικού μας τομέα»</em>

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, παραβρέθηκε σήμερα ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΤ στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο της Agrotica 2022 στη Θεσσαλονίκη, για τα «90 χρόνια προσφοράς στη Γεωργία».

Στην αρχική της τοποθέτηση εξήρε την ερευνητική δραστηριότητα του Μπενάκειου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του αυτά τα 90 χρόνια. Επίσης, συνεχάρη τα στελέχη και τον πρόεδρο, κ. Αλέξανδρο Σαμαρά για τη διαχρονική προσφορά τους στον πρωτογενή τομέα της Χώρας μας.

Ακολούθως, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «Ελληνική Γεωργία- Πράσινη Συμφωνία», μαζί με τον Αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Δημήτρη Κωβαίο, τη Δ/ντρια του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας, Φραντζέσκα Υδραίου και τον τ. Δ/ντή της Γ.Δ. Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αναστάσιο Χανιώτη.

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στους στόχους που καλείται να πετύχει ο αγροτικός τομέας στο πλαίσιο της  Πράσινης Συμφωνίας και επεσήμανε τη σημασία συμμετοχής και των Τρίτων Χωρών στην κατεύθυνση αυτή, καθόσον παράγουν και διακινούν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του fair trade και του food security.

«Στην εθνική και ευρωπαϊκή ατζέντα είναι ψηλά η Πράσινη Συμφωνία. Διαμορφώνουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο του αγροτικού μας τομέα, προς όφελος του περιβάλλοντος, των παραγωγών και των καταναλωτών», είπε μεταξύ άλλων η κα. Καλογήρου.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock