Ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter

Ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 75% των 7.500 εργαζομένων της Twitterμ εάν εξασφαλίσει τον έλεγχό της σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post.

Ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX. έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές πως εννοεί να μειώσει το προσωπικό της εταιρείας στους περίπου 2.000 εργαζόμενους.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Twitter Inc καθησύχασε τους εργαζομένους με τον νομικό σύμβολο, Σον Έτζετ, να τους διαβεβαιώνει μέσω e-mail πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις.

Ο μεγιστάνας βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπειτα από μήνες οικονομικών και δικαστικών περιπλοκών.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Έγραφα δείχνουν πως είχαν καταρτιστεί σχέδια για να εκδιωχθούν εργαζόμενοι και να μειωθούν τα κόστη υποδομής πριν ο Μασκ προτείνει την εξαγορά, ενώ η σημερινή διοίκηση είχε σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε αρχικά να αγοράσει το Twitter, κάτι που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στα τέλη Απριλίου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του δεν ήταν η εξασφάλιση κερδών αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης. Κατόπιν φάνηκε να κάνει πίσω, κατηγορώντας την εταιρεία πως του είπε ψέματα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση αυτόματων λογαριασμών και του σπαμ.

Η εταιρεία προσέφυγε εναντίον του στη δικαιοσύνη στις αρχές Ιουλίου. Εντέλει, ο Ίλον Μασκ διαβεβαίωσε στις αρχές αυτού του μήνα πως η εξαγορά πράγματι θα γίνει. Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία ως την 28η Οκτωβρίου να κλείσουν νέα συμφωνία.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock