Η εποχή του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε, όλοι φοβούνται εκτός από εμάς

Από τη Σύνταξη

Η εποχή του Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε, όλοι φοβούνται εκτός από εμάς

Ο τίτλος δεν είναι ειρωνικός, είναι η πραγματικότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαινιάζει μια νέα εποχή όπως και να το κάνεις, μια εποχή βέβαια που θυμίζει απομονωμένα ανατολικά και δυτικά καθεστώτα αλλά αν σκεφτείς πως η Αμερική είναι η υπερδύναμη φοβίζει, όμως έπρεπε να ξεφύγουμε από την εποχή της αδράνειας, αυτή που ζήσαμε. Πόλεμοι χωρίς απάντηση και βαρβαρότητα χωρίς άμυνα, ο Τραμπ ήρθε να το τελειώσει αυτό το καθεστώς που επέβαλλε το ίδρυμα Κλίντον και οι παραφυάδες του (Ομπάμα). Δεν φοβόμαστε, μόνο ελπίζουμε είναι η απάντηση ακόμα και αν θεωρείται ακραίος ο Ντόναλντ, τα έχουμε ανάγκη υπό ορισμένες συνθήκες τα άκρα και θα το αναλύσουμε και αυτό.

Γράφουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ότι μέσα σε μια εβδομάδα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεδίπλωσε την στρατηγική του χάους. Τα ΜΜΕ βλέπεται πιστεύανε ότι θα δούνε ότι ξέραν μέχρι τώρα, δηλαδή ότι η ανάληψη καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο θα έβαζε φρένο στη ρητορική του μίσους αλλά και στις ακραίες θέσεις που είχε διατυπώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο νέος πρόεδρος όμως τους διέψευσε γιατί έβαλε σε εφαρμογή όσα είπε. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί αυτό που πιστεύεται κύριοι και κυρίες με τις κοφτερές δημοσιογραφικές σας πένες. Υπογράφει λέει το ένα μετά το άλλο τα διατάγματα που ακυρώνουν το Obamacare, διαφωνούμε στην ακύρωσή του, γιατί ουσιαστικά ήταν κάτι που εξομοίωνε την Αμερικάνικη υπερδύναμη με το ευρωπαϊκό καθεστώς ασφάλισης. Ο Αμερικάνος όμως κύριοι δεν είναι Ευρωπαίος, έχει άλλη κουλτούρα και αυτό που φαίνεται σε μας περίεργο σε αυτούς είναι λογικό. Ακύρωσε τις συμφωνίες για το κλίμα, αυτές που ποτέ δεν εφάρμοσε κανείς και σε καμία χώρα δηλαδή. Βάζει μπροστά το σχέδιο για την ανέγερση του τείχους στο Μεξικό, ναι το κάνει αυτό για να υπερασπίσει την χώρα του από την εισβολή, γιατί η Αμερική έχει εθνική κυριαρχία, κάτι που δεν έχει η Ελλάδα, και μας φαίνεται περίεργο πως κάποιος έχει εθνική κυριαρχία. Επιτίθεται λέει στην Ευρώπη, που δεν έχουν τα κράτη της εθνική κυριαρχία, τι το περίεργο?

Δόγμα Τραμπ ονομάζουν το γεγονός πως η Αμερική είναι σε  πορεία της εσωστρέφειας και σύγκρουσης με τον υπόλοιπο πλανήτη. Πλανητάρχη δεν τον ονομάζουμε, ότι θέλει κάνει. Θα απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν βρίσκει αρεστό, σε αυτή την περίπτωση, 7 μουσουλμανικές χώρες, που αποτελούν όμως κίνδυνο, είναι οι χώρες που δρα ο ISIS και οι υποστηρικτές του, το δημιούργημα του ιδρύματος Κλίντον (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη). Καλά κάνει είναι η απάντηση, αυτό φοβάστε? Φοβάστε κάποιον που θέλει να υπερασπίσει την χώρα του από ασύμμετρες απειλές, τότε είμαστε απλά αιώνιοι υπόδουλοι και θα έχουμε και μνημόνιο και ότι άλλο θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις. Τρεις λέξεις ακούγονταν κάποτε σε αυτή τη χώρα η μία ήταν η Εθνική κυριαρχία, το κάνει ο Τραμπ για τη χώρα του, εμείς? Ο λαός στην εξουσία ακούγαμε, προφανώς δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση Τραμπ, αλλά δουλεύει υπέρ του λαού του όταν υπερασπίζει τις θέσεις εργασίας στην Αμερική, αγνοώντας την Κίνα, που δρουν οι Αμερικάνικες εταιρείες, λόγω του φθηνού εργατικού δυναμικού. Η Αμερική γυρνάει στην εσωστρέφεια για να σωθεί από την οικονομική κρίση που μαστίζεται και αυτή εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Ο Τραμπ αν κάνει αυτό που λέει θα συγκρίνεται με τον Ρούζβελτ, τον άνθρωπο που έβγαλε την Αμερική από την κρίση του 30. Αν η Αμερική βγει από την κρίση, όλοι θα επωφεληθούμε, είναι το μόνο σίγουρο, το έχει δείξει η Ιστορία.

Τραμπ με Πούτιν οι νέοι ηγέτες

Ήρθε η ώρα να έχουμε μια νέα συμφωνία της Γιάλτας, να ξαναμοιραστεί η πίτα, ο κόσμος και αυτό αν μπορεί να γίνει, είναι η κατάλληλη ώρα. Την πρώτη τηλεφωνική τους επαφή είχαν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μίλησαν για τις κοινές προσπάθειες στην μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Αυτό γράφεται και είναι απόλυτα σωστό, είναι η αντιμετώπιση του ISIS και των παραφυάδων του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία τους να «διατηρούν τακτικές προσωπικές επαφές», σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ οι ομάδες τους θα συζητήσουν πιθανές ημερομηνίες και τον τόπο που θα γίνει η συνάντησή τους. Ο Τραμπ πάει για νέα Γιάλτα για να στραφεί ολοκληρωτικά ενάντια στα κτήνη του ISIS.

Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος, είχε πει ο νέος πρόεδρος  πριν από μερικές ημέρες στη συνέντευξή του στο δίκτυο ABC και αυτό κάνει, δηλαδή κάνει ότι δεν έκανε η ήρεμη δύναμη του Ομπάμα. Ο Τραμπ έχει εχθρούς το ίδιο το σύστημα που έστησαν αυτοί που κυβερνούσαν τόσες δεκαετίες και με τις αποφάσεις του υπερασπίζεται την χώρα του ενάντια στα κοράκια που την κατασπαράξαν. Δεν είναι η απαγόρευση αυτή που επέβαλλε άλλωστε κατά των μουσουλμάνων αλλά αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία. Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα είχε πει και εξαπέλυσε επίθεση στον εχθρό της χώρας μας, Ανγκελα Μέρκελ, που άφησε ανοιχτές τις θύρες της ΕΕ στους πρόσφυγες, που δημιούργησε ο Ιμπεριαλισμός με τους πολέμους θα συμπληρώναμε. Είναι η ώρα λοιπόν  να αμυνθούμε, εξολοθρεύοντας το Ισλαμικό κράτος λέμε εμείς και επειδή ο νέος πρόεδρος κινείται πάνω σε αυτό το δόγμα, τον στηρίζουμε. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να μην το κάνουμε, όταν ο ομογενής στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας την παραμονή της ορκωμοσίας του 45ου Αμερικανού προέδρου και αποδεχόμενος βραβείο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την αναγνώριση των υπηρεσιών του, αναφέρθηκε στην σχέση του με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και παράγοντες της ομογένειας που βοήθησαν, όπως είπε, να σωθεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Έναν προσωπάρχη που δύο υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης τον επισκέφτηκαν και του δώρισαν ένα αντίγραφο σπαθιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Ελλάδα έχει να κερδίσει πολλά από αυτόν τον πρόεδρο.

Για αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε, μόνο να ελπίζουμε και μην νομίζεται ότι ο Τραμπ δεν θα δώσει σε κανέναν από τις επτά χώρες που αναφέρθηκαν άσυλο. Το έχει πει ότι μόνο στους χριστιανούς θα δοθεί άσυλο και επειδή αυτές οι χώρες έχουν καταπιεσμένους χριστιανούς, αυτοί θα πάνε στην Αμερική του Τραμπ. Ο Τραμπ θα αφήσει εποχή και αυτό το υπογράφουμε.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.