Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών

«Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος», υπογράμμισε από το μπλόκο των αγροτών στην Ιόνια Οδό, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του το επόμενο διάστημα θα δουλέψει στην κατεύθυνση της υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών. Ο κ. Κουτσούμπας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Άρτα, στις 12 το μεσημέρι μετέβη στο μπλόκο του Αγίου Δημητρίου και είχε συνομιλίες με αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Εδώ από το μπλόκο της Άρτας», είπε, «οι αγρότες στέλνουν μήνυμα σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, από την Ε.Ε και λοιπά, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ακριβώς για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Αυτό που ζητάνε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην επιβίωση, να παράγουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να έχουν τα ζώα τους και να παράγουν το γάλα, για να μπορούν να καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, σημείωσε πως η μικρομεσαία αγροτιά στις επάλξεις του αγώνα δίνει αυτή τη στιγμή τη μάχη για όλο τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε πως ο αγώνας είναι κοινός και « χρειάζεται κοινή συμμαχία». «Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και το ΚΚΕ τα υποστηρίζει όλα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα. Απαιτείται ενότητα εργατών, αγροτών, υπαλλήλων, επαγγελματιών, των λαϊκών οικογενειών, όλου του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να μπορέσουν να δικαιωθούν τα αιτήματα της αγροτιάς».

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο τω αγροτών. «Ξέρουμε», είπε, «ότι η κυβέρνηση πέρσι υποσχέθηκε κάποια πράγματα ή έδωσε κάποια ζητήματα -έστω επιμέρους- στους Έλληνες αγρότες, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις. Όμως, τα περισσότερα από αυτά ευνοούν τους μεγάλους αγρότες καπιταλιστές, τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση και βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Ακόμα και αυτά που έδωσε, όπως εκείνο το αφορολόγητο πέρσι, για το πώς θα ρυθμιστούν οι δόσεις και λοιπά, φέτος το παίρνει πίσω, ενώ στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα. Τα νέα αφορούν στον παγετό, αφορούν καταστροφές, αφορούν μια σειρά ζητήματα λόγω της κακοκαιρίας και βεβαίως ακόμα τρέχουν και δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις περσινές και προπέρσινες πλημμύρες και άλλες καταστροφές που είχε η αγροτική παραγωγή και εδώ στην Άρτα και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «το ΚΚΕ και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και μέσα στους καθημερινούς αγώνες, θα συμβάλλει έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς». Ο Γ. Γ. του ΚΚΕ αύριο θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock