Τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ της Ανατολικής Σάμου

Στις 23 Οκτωβρίου του 2022 ανακοινώσαμε τα 3 θέματα που θα συζητιόντουσαν στο αναμενόμενο Δ.Σ.

Τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ της Ανατολικής Σάμου

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της αστικής συγκοινωνίας. Το θέμα προκάλεσε εντάσεις. Για το θέμα βρέθηκαν δύο διαφορετικές εισηγήσεις. Η πρώτη είναι η πρόταση του νομικού συμβούλου που πρότεινε να αναμένουν τις τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον νέο νόμο 4794/2022 για την αστική συγκοινωνία και η δεύτερη του Αντιδημάρχου Γιώργου Διονυσίου η οποία πρότεινε να ξεκινήσει η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας βάσει της παλαιότερης νομοθεσίας δηλαδή από το ΚΤΕΛ για ένα τουλάχιστον χρόνο.

Ωστόσο η δημοτική αρχή υιοθέτησε άλλη πρόταση που προέκυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δηλαδή να ανατεθεί σε τρίτο μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος, το μεταφορικό έργο της Αστικής Συγκοινωνίας για ένα τουλάχιστον εξάμηνο με ελάχιστο αντίτιμο 0,50 λεπτά έως ότου προμηθευτεί ο δήμος νέο λεωφορείο και να προσλάβει οδηγούς ώστε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας της και να λειτουργήσει ουσιαστικά αυτόνομα τη δημοτική συγκοινωνία.

Η νέα πρόταση της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους ενώ την πρόταση του νομικού συμβούλου του δήμου ψήφισαν 10 σύμβουλοι από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ του κ. Χατζηχριστοδούλου.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν άμεσα να συνεχίσει η λειτουργία της υπάρχουσας δημοτικής συγκοινωνίας με ότι μέσα διαθέτει και να προχωρήσει σταδιακά στον εκσυγχρονισμό της. Η πρόταση αυτή έλαβε μόλις δύο ψήφους.

Η ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος έγινε μετά από δύο ώρες έντονης αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλές προτάσεις αντικρουόμενες μεταξύ του. Όλοι όμως συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια ώστε να εξυπηρετούνται κυρίως ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για πρώιμο ενδιαφέρον αναφορικά με τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της επί της Δημαρχίας του κ. Αγγελόπουλου και καταργήθηκε επί των ημερών της νυν.

Άλλα θέματα που μπήκαν στο συγκεκριμένο Δ.Σ. ήταν το αίτημα για την αξιοποίηση του ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής) το οποίο από το 2019 έχει σταματήσει να δίνεται στους δικαιούχους του νομού από τη δημοτική παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ».

Με βάση αυτή την πρόταση αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει απόστολή εγγράφου προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ώστε να αναλάβει αυτή τη διανομή του.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ζητήθηκε επίση η επέκταση του θεσμού των σχολικών γευμάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου, κάτι που αποδέχτηκε ομόφωνα το σώμα και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε όλα τα σχολεία την επόμενη χρονιά να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα.

Επίσης τέθηκε το θέμα της έλλειψης μνημείου εθνικής αντίστασης στην πρωτεύουσα του νησιού και αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον καθηγητή ιστορίας Χρίστο Λάνδρου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χωροθέτησης και επιλογής του μνημείου.

Τέλος με αφορμή τα αρνητικά αποτελέσματα μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο στην ποιότητα του πόσιμου νερού σε σχολικές μονάδες του Πυθαγορείου, τέθηκε το θέμα των συχνών ελέγχων καθώς και της ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων για τα αποτελέσματα αυτών.

Πληροφορίες από την ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading