Εκδήλωση της ΚΝΕ Σάμου

Εκδήλωση της ΚΝΕ Σάμου

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η κοινωνία της εκμετάλλευσης γεννάει τέρατα. Με τον αγώνα μας χτίζουμε ασπίδα προστασίας ενάντια στην πολύμορφη βία σε νέες και νέους” διοργανώνουν οι οργανώσεις Σάμου της ΚΝΕ, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι , στο Καρλόβασι, στην αίθουσα του Αλεξάνδρειου Κληροδοτήματος.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέκος Ελευθερίου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ο οποίος με αφορμή την αγανάκτηση και τον προβληματισμό που νιώθουν οι νέοι για τα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος γυναικών και παιδιών του τελευταίου διαστήματος και όχι μόνο, θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τις αιτίες αλλά και να προκαλέσει μια συζήτηση με τους νέους οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν με τη γνώμη τους .

–Ποιες είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, ποιο είναι το πραγματικό υπόβαθρο της πολύμορφης βίας που δέχονται σήμερα νέοι και νέες;

–Σε ποιο έδαφος “γεννιούνται” τέτοια “τέρατα – δράστες” και τι ρόλο παίζει σήμερα το κράτος στην προστασία των θυμάτων;

–Πώς μπορούμε μέσα στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές να χτίσουμε μια “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία αυτή;

–Μπορεί να πάψει η εκμετάλλευση σε όλες τις μορφές της; Μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία πραγματικής ελευθερίας;

Αυτά είναι μία σειρά από ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις μέσα και από μια διαδραστική επαφή με το κοινό.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock