Βγαίνει στην αγορά το πρώτο πλυντήριο ανθρώπων

Η ανθρώπινη τεχνολογική επινοητικότητα στις μέρες μας, δηλαδή στις μέρες της τεχνολογικής αφθονίας, φτάνει στο απόγειο. Μια εταιρεία με έδρα την Οσάκα, Science Co. Ltd, βγάζει στην αγορά το πρώτο πλυντήριο ανθρώπων.

Βγαίνει στην αγορά το πρώτο πλυντήριο ανθρώπων

Πρόκειται για έναν ατομικό θάλαμο, τεχνολογικά υπερ-εξοπλισμένο όπου μπορεί κάποιος να ξαπλώσει εντός του απολαμβάνοντας αυτόματα υπηρεσίες προσωπικής καθαριότητας – αλλά και χαλάρωσης.

H ιδέα αυτή βέβαια δεν είναι νέα, αφού στην Osaka Expo του μακρινο 1970, ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών Sanyo Electric παρουσίασε το “Ultrasonic Bath”, ένα ανθρώπινο πλυντήριο που καθάριζε, έκανε μασάζ και στέγνωνε τον χρήστη σε έναν πλήρως αυτοματοποιημένο κύκλο 15 λεπτών.

Ωστόσο η ιδέα δεν απογειώθηκε ποτέ ως εμπορικό προϊόν για πολλούς λόγους. Η Ιαπωνική εταιρεία όμως, Science Co. Ltd, θέλει να δώσει μια νέα ευκαιρία σε αυτή την τεχνολογία, υποσχόμενη πως θα προσφέρει μια μοντέρνα εικόνα της συγκεκριμένης ιδεάς μέχρι το 2025. Το πρώτο πλυντήριο βέβαια θα βγει στην αγορά το 2024 και θα δοκιμαστεί από το κοινό.

Το πλυντήριο αυτό βασίζεται σε μία “τεχνολογία λεπτών φυσαλίδων”, και περιέχει μια ποικιλία αισθητήρων παρακολούθησης όπως κι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται μια σύνθετη εμπειρία μπάνιου. Αυτό που φαίνεται στα βίντεο του promotion είναι πως ο χρήστης της συγκεκριμένης συσκευής θα εισέρχεται σε αυτήν, θα ξαπλώνει και καθαρίζει το σώμα του ξεκούραστα. Την ώρα που θα γίνεται αυτή η διαδικασία ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα φροντίζει να προβάλει στο άτομο που βρίσκεται στον θάλαμο χαλαρωτικές και ευχάριστες εικόνες και ήχους. Στη συνέχεια το άτομο που βρίσκεται μέσα στο θάλαμο θα δέχεται μεγάλης ταχύτητας κύματα νερού τα οποία θα περιέχουν μικροφυσαλίδες που θα καθαρίζουν το σώμα του.

Η εταιρεία αυτές τις μέρες πραγματοποιεί δοκιμές του συστήματος που όσοι το χρησιμοποιούν είναι συνδεδεμένοι με ένα ηλεκτροκαρδιογράφο για να καταγράφεται ο καρδιακός ρυθμός και μια βάση των δεδομένων που οι δημιουργοί του συστήματος διαπιστώνουν το επίπεδο της ευχαρίστησης ή ενόχλησης που αισθάνεται κάποιος χρήστης του και κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ικανοποίησης του ατόμου που θα χρησιμοποιεί το «Project Usoyaro», όπως ονομάζεται αυτή η μπανιέρα.

Δείτε το βίντεο του promotion

Πληροφορίες από σχετικά ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής και της ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading