Με την Ομογένεια στην Αδελαΐδα ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

Με την Ομογένεια στην Αδελαΐδα μοιράστηκε την ημέρα της Εθνικής Επετείου ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μετέβη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας μετά την παρουσία του στη Μελβούρνη.

Με την Ομογένεια στην Αδελαΐδα ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς

Μάλιστα οι πλούσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και γίνονται στην Αδελαΐδα για την Εθνική Eπέτειο, πραγματοποιούνται παρουσία αγήματος της Προεδρικής Φρουράς που κατέφθασε γι’ αυτό το σκοπό από την Αθήνα.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού η Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, που τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σινώπης κ.κ. Σιλουανού (ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο) στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι (Salisbury) της Αδελαΐδας, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Παρόντες ήταν ο Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ ως εκπρόσωπος της Α.Ε. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας, Εκπαίδευσης και Ικανοτήτων της Αυστραλίας κ. Blair Boyer, οι Αυστραλοί Ομοσπονδιακοί Βουλευτές κκ. Michel Brown και John Fulbrook, η Δήμαρχος Salisbury κ. Jillian Adridge, το Μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Tonu Zappia, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαϊδα κ. Γεώργιος Ψιάχας ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός και πλήθος κόσμου της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας.

Οι επαφές συνεχίστηκαν με πλήθος φορέων της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας, ενώ σε ομιλία του στην Ένωση Ελληνοαυστραλών δικηγόρων ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Ρωσία δεν είναι ασφαλώς ο μόνος παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου στην παγκόσμια σκηνή, ούτε ο μόνος διεθνής ταραχοποιός που χρησιμοποιεί, επιτρέψτε μου την έκφραση, τη διακρατική “ψυχολογική χειραγώγηση”. Παρόμοια, ανησυχητικά φαινόμενα παρατηρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Ειρηνικό Ωκεανό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ερμηνεία και την εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας.

Η Ελλάδα και η Αυστραλία επέλεξαν να συμπεριφέρονται σύμφωνα με το διεθνές κράτος δικαίου. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που υπογράψαμε και επικυρώσαμε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία αναμφισβήτητα θέτει ένα ολοκληρωμένο καθεστώς νόμου και τάξης στους ωκεανούς και τις θάλασσες του κόσμου, θεσπίζοντας κανόνες που διέπουν τις χρήσεις των ωκεανών και των πόρων τους».

Το Σάββατο στην Αδελαΐδα θα πραγματοποιηθεί Παρέλαση του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς με κατεύθυνση το War Memorial και Τελετή μνήμης με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων παρουσία των επισήμων για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» επίσης στο War Memorial.

Μετά το πέρας της τελετής, στο Μνημείο θα παραμείνουν Εύζωνες για τιμητική φύλαξη.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν στις εκδηλώσεις ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας και ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading