Μεγάλες αλλαγές στο twitter από τον Έλον Μασκ

Μεγάλες αλλαγές στο twitter από τον Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχό του στην εταιρεία. Τα στοιχεία της εταιρείας που βγήκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αναφέρουν ότι όλα τα προηγούμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO Parag Agrawal και του προέδρου Bret Taylor, δεν είναι πλέον διευθυντές «σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης». Συνολικά, το διοικητικό συμβούλιο περιελάμβανε εννέα διευθυντές.

Ο Μασκ, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, έγινε «ο μοναδικός διευθυντής του Twitter». Είναι μία από τις πρώτες μεγάλες αλλαγές που έχει κάνει ο Μασκ στο Twitter από τη στιγμή που εξαγόρασε την εταιρεία. Το Twitter με επικεφαλής τον Έλον Μασκ αναμένεται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνονται τα στοιχεία των χρηστών. Ο δισεκατομμυριούχος δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, έχει δηλώσει όμως ότι η διαδικασία της ταυτοποίησης των χρηστών βρίσκεται σε στάδιο επανεξέτασης.

Στρατηγική του Μασκ είναι να κόψει τα bots από το γνωστό μέσο κοινωνική δικτύωσης. Ο Μασκ απέλυσε αμέσως τον CEO και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με το που ολοκληρώθηκε πάντως η συμφωνία της εξαγοράς. Ο δισεκατομμυριούχος πάντως έχει δηλώσει ότι θέλει να κάνει το Twitter μια «ψηφιακή πλατεία» όπου θα γίνονται υγιείς συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις, ενώ έχει επίσης μιλήσει για την ελευθερία του λόγου, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό, για την ώρα, ποια προσέγγιση θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου του περιεχομένου της πλατφόρμας υπό την ηγεσία του Μασκ.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής του Twitter, έδωσε στους υπαλλήλους της εταιρείας το πρώτο τελεσίγραφο, αφού τους ζήτησε να τηρήσουν την προθεσμία που τους έδωσε ώστε να εισαγάγουν τη «διαδικασία επαλήθευσης λογαριασμών» στη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter, δηλαδή το Twitter Blue, που διατίθεται επί πληρωμή. Ο «Chief Twit» τούς είπε πως αν δεν προλάβουν την προθεσμία, θα πρέπει να «μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν», όπως μεταδίδει το The Verge.

Η οδηγία είναι να αλλάξουν στο Twitter Blue, την προαιρετική συνδρομή της εταιρείας, που κοστίζει αυτήν τη στιγμή 4,99 δολάρια/μήνα, όπου ξεκλειδώνει πρόσθετες λειτουργίες, σε 19,99 δολάρια. H συνδρομητική υπηρεσία προς το παρόν πάντως είναι επί πληρωμή μόνο σε 4 χώρες (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Τα προνόμια των συνδρομητών περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως την «αναίρεση δημοσίευσης», προσαρμογή των ενοτήτων για βέλτιστη εμπειρία ανάγνωσης, προσαρμογή θεμάτων και άλλα. Πέρα όμως από την τιμή ο Μασκ ζήτησε οι συνδρομητές να επαληθεύονται

Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, οι επαληθευμένοι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους 90 ημέρες για να γίνουν επί πληρωμή συνδρομητές, αλλιώς θα χάσουν το μπλε σήμα της «επαλήθευσης».

Οι υπάλληλοι της εταιρείας, που εργάζονται στο συγκεκριμένο project, ενημερώθηκαν την Κυριακή ότι πρέπει να τηρήσουν μια προθεσμία, που λήγει στις 7 Νοεμβρίου, και να κυκλοφορήσουν το νέο χαρακτηριστικό, διαφορετικά θα απολυθούν.

Τι σημαίνει όμως ο επαληθευμένος λογαριασμός στο Twitter

Το μπλε σήμα επαλήθευσης εμφανίζεται δίπλα στο όνομα ενός χρήστη του Twitter για να ενημερώσει τους άλλους χρήστες ότι η ταυτότητα του «επαληθευμένου χρήστη» είναι πραγματική και αυθεντική. Το ίδιο το Twitter έχει «σιγουρευτεί» γι’ αυτό, επιβεβαιώνοντάς το με το σήμα επαλήθευσης.

Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί βοηθούν μέσω της διαπίστευσης ώστε να ξεχωρίσουν οι χρήστες τούς ψεύτικους λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί από bots, όμως η διαδικασία της «επαλήθευσης» δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη έως τώρα, ενώ φαίνεται πως πλέον θα «κρύβεται» πίσω από χρηματικό αντίτιμο.

Ο Μασκ ήταν ξεκάθαρος τους μήνες πριν από την εξαγορά ότι ήθελε να ανανεώσει τον τρόπο με τον οποίο το Twitter επαληθεύει τους λογαριασμούς των χρηστών και χειρίζεται τα bots. Την Κυριακή, έγραψε στο Twitter: «Η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή».

Παρότι έγινε «Chief Twit» μόλις πριν από τρεις ημέρες, ο Μασκ έχει προχωρήσει ήδη σε αλλαγές στο Twitter. Πρώτα απ’ όλα, άλλαξε την αρχική σελίδα για τους χρήστες που έχουν αποσυνδεθεί. Με τη βοήθεια των μηχανικών της Tesla, που έφερε στο Twitter ως συμβούλους, σχεδιάζει επίσης μαζικές απολύσεις που στοχεύουν σε μεσαία στελέχη και μηχανικούς που δεν συνεισέφεραν πρόσφατα στη βάση του κώδικα της πλατφόρμας. Οι περικοπές αναμένεται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα, με τους υπευθύνους να δημιουργούν ήδη λίστες των εργαζομένων που θα απολύσουν.

Ο Μασκ επιθυμεί να αυξήσει τις συνδρομές «Twitter Blue», ώστε να φτάσουν στο ήμισυ των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Ο Μασκ πάντως σε σχέση με τη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή ένωση δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου τώρα που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ιδιοκτησία του.

Ο Μασκ δήλωσε στον ευρωπαίο επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπός του είναι η συμμόρφωση με την Digital Services Act της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν επιβάλλουν έλεγχο επί του παράνομου περιεχομένου.

Η συνομιλία Μασκ – Μπρετόν ακολούθησε την προειδοποίηση που απηύθυνε την Παρασκευή ο Τιερί Μπρετόν προς τον ιδιοκτήτη του Twitter σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το πουλί ελευθερώθηκε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Έλον Μασκ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του μέσου.

«Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάει σύμφωνα με τους δικούς μας ευρωπαϊκούς κανόνες», τον προειδοποίησε αμέσως ο Τιερί Μπρετόν.

Πληροφορίες από Iefimerida και Ieidiseis

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock