Επιστολή Γιάννη Μπουρνού στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας για το υποκατάστημα του Μολύβου

Επιστολή προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Π. Μυλωνά, απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στον Μόλυβο.

Επιστολή Γιάννη Μπουρνού στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας για το υποκατάστημα του Μολύβου

Ο Γιάννης Μπουρνούς σημειώνει, αρχικά, στην επιστολή του ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό η σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος Μήθυμνας, εφόσον αυτό εξυπηρετεί – εκτός από την τοπική κοινωνία – μεγάλο αριθμό κατοίκων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων των κοινοτήτων πέριξ του Μολύβου σε καθημερινή βάση και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο.

Η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος, τονίζει ο Γ. Μπουρνούς, θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις – ήδη δοκιμαζόμενες από τις διαδοχικές κρίσεις – επιχειρήσεις, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για τη νέα επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στη σταδιακή απόσυρση των επιχειρήσεων από τις συγκεκριμένες περιοχές εφόσον η τραπεζική υποστήριξη αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τον σχεδιασμό και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Επιπλέον, η οριστική διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στη Μήθυμνα, επισημαίνει ο Βουλευτής, θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα όσων κατοίκων και επαγγελματιών συναλλάσσονται με την ΕΤΕ εφόσον θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκ του σύνεγγυς από άλλα καταστήματα της Τράπεζας.

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Γιάννης Μπουρνούς, καλεί τον κ. Μυλωνά να αναθεωρήσει οποιονδήποτε σχεδιασμό περιλαμβάνει το κλείσιμο του εν λόγω υποκαταστήματος και θέτει σημαντικά εμπόδια στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής του ακριτικού νησιού της Λέσβου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Μυτιλήνη, 31 Οκτωβρίου 2022

Προς:

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Π. Μυλωνά.

Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε κ. Μυλωνά,

Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορήθηκα την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στη Μήθυμνα Λέσβου.

Το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί – εκτός από την τοπική κοινωνία – μεγάλο αριθμό κατοίκων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων των κοινοτήτων πέριξ του Μολύβου σε καθημερινή βάση και ακόμα μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο, αφού η ευρύτερη περιοχή υποδέχεται και φιλοξενεί περίπου το 70% της τουριστικής κίνησης του νησιού.

Η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις – ήδη δοκιμαζόμενες από τις διαδοχικές κρίσεις – επιχειρήσεις, θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη για τη νέα επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στη σταδιακή απόσυρση των επιχειρήσεων από τις συγκεκριμένες περιοχές εφόσον η τραπεζική υποστήριξη αποτελεί σημαντικό κριτήριο για τον σχεδιασμό και την εύρυθμη λειτουργία τους.

Επιπλέον, σας επισημαίνω ότι η οριστική διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στη Μήθυμνα θα επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα όσων κατοίκων και επαγγελματιών συναλλάσσονται με την ΕΤΕ εφόσον θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκ του σύνεγγυς από άλλα καταστήματα της Τράπεζας.

Με την παρούσα σας καλώ να αναθεωρήσετε τυχόν σχεδιασμό που περιλαμβάνει το κλείσιμο του εν λόγω υποκαταστήματος και θέτει σημαντικά εμπόδια στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής του ακριτικού νησιού της Λέσβου.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock