Η πρώτη δήλωση του Μπολσονάρο μετά την ήττα του

Ο ακροδεξιός απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου έσπασε τη σχεδόν διήμερη σιωπή του για την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής αλλά αρνήθηκε να συγχαρεί ή να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Η πρώτη δήλωση του Μπολσονάρο μετά την ήττα του

Σε μια σύντομη εμφάνιση το απόγευμα της Τρίτης, ο Μπολσονάρου είπε ότι «τα όνειρά μας είναι πιο ζωντανά από ποτέ».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Μπολσονάρου, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος που έχασε μια υποψηφιότητα επανεκλογής στην ιστορία της Βραζιλίας, δεν έκανε καμία αναφορά στον νικητή των εκλογών και δεν είπε εάν αποδέχτηκε το αποτέλεσμα.

Ευχαρίστησε τα 58 εκατομμύρια ψηφοφόρους που υποστήριξαν την αποτυχημένη εκστρατεία του, αλλά δεν είπε ρητά ότι θα σεβόταν τη νίκη του Λούλα.

«Ως πρόεδρος και ως πολίτης θα συνεχίσω να ακολουθώ όλες τις εντολές του συντάγματός μας», είπε διφορούμενα ο Μπολσονάρου.

Στη συνέχεια ο αρχηγός του επιτελείου του Τσίρο Νογκέιρα έδειξε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ο Πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου… με εξουσιοδότησε ότι όταν προκληθούν σύμφωνα με το νόμο θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μετάβασης», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οπαδοί του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου έχουν κλείσει τους δρόμους και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, αναγκάζοντας το Ανώτατο Δικαστήριο να ζητήσει τη διάλυση των μπλόκων από την αστυνομία.

Οι αυτοκινητόδρομοι που αποκλείστηκαν από τους υποστηρικτές του Μπολσονάρου περιλάμβαναν βασικούς δρόμους που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά σιτηρών από τις αγροτικές πολιτείες στα λιμάνια, καθώς και έναν σημαντικό δρόμο που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) ανακοίνωσε ότι φορτηγατζήδες έχουν αποκλείσει – πλήρως ή μερικώς – αυτοκινητόδρομους σε 271 σημεία της χώρας, στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της νίκης Λούλα, αποκλεισμοί που έχουν επεκταθεί σε 23 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας μετά την ήττα Μπολσονάρου. Η αστυνομία τόνισε ότι άλλα 192 οδοφράγματα απομακρύνθηκαν.

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock