Ο ΓΓ του ΚΚΕ στον Αντέννα

Στις 9 Νοέμβρη θα είναι μια μεγάλη απεργία, θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για την ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος για να γίνει ο λαός πραγματικά ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ στον Αντέννα

Χαρακτήρισε μεγάλο εμπαιγμό το «καλάθι του νοικοκυριού» που περιλαμβάνει τις «προσφορές» των σούπερ μάρκετ, που όμως και αυτά τα προϊόντα είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με πριν.

Πραγματική ανακούφιση, υπογράμμισε, είναι η ουσιαστική αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, η κατάργηση του ΦΠΑ σε Ενέργεια και είδη λαϊκής κατανάλωσης, η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας. Σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση», το χρηματιστήριο Ενέργειας και το εμπόριο ρύπων.

Στο ερώτημα αν η ακρίβεια είναι λόγω του πολέμου, απάντησε πως ο πόλεμος επιδρά, αλλά η ακρίβεια ξεκίνησε πριν από αυτόν. Πρόσθεσε ότι είναι αστείο να μπαίνουν ποσοστά στο πόσο οι αιτίες της ακρίβειας είναι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό της χώρας.

Για τις εκλογές και τα σενάρια για τυχόν συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι θα ήταν συνενοχή η συμμετοχή σε κυβέρνηση είτε με πυρήνα τη ΝΔ είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ ιδρύθηκε για να οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξουσία και σημείωσε ότι σε σχέση με το 2012 ο λαός έχει αποκτήσει πείρα και πολλοί λένε στο ΚΚΕ ότι «καλά κάνατε που μας κρατήσατε όρθιους».

Για την κακοποίηση των παιδιών σημείωσε ότι είναι ευθύνη του κράτους να προστατεύει τα παιδιά με δομές και υποδομές και τόνισε ότι αυτά που συμβαίνουν έχουν σχέση με τη σαπίλα ενός συστήματος που ζούμε.

Για τα Ελληνοτουρκικά τόνισε πως το ΚΚΕ ανησυχεί και καλεί τον λαό να επαγρυπνεί διότι μπορεί να προκύψει πολεμικό επεισόδιο και μίλησε για το ενδεχόμενο ενός επώδυνου συμβιβασμού σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Υπογράμμισε ότι δεν συγκρούονται ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός, αλλά οι αστικές τάξεις, τα οικονομικά συμφέροντα των δύο χωρών.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.