ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η απεργία ν’ ανοίξει το δρόμο για πολιτική αλλαγή

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό της Λέσβου να συμμετέχουν στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, η οποία “μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα”, απηύθυναν τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Η απεργία ν’ ανοίξει το δρόμο για πολιτική αλλαγή

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Καραβασίλης, ζήτησε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί, της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, στην πλατεία Σαπφούς και στην Καλλονή. Τόνισε πως οι εργαζόμενοι βιώνουν μια ζοφερή κατάσταση και θα πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα αντίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης και σε όσους υπηρετούν αυτή την πολιτική στη Λέσβο.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Καρατόλιος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διάλυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την δημιουργία μιας εργασιακής ζούγκλας. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί η ενεργειακή ακρίβεια, που αφορούν στην επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, στη μείωση των φόρων στα καύσιμα και τα τρόφιμα, αλλά και στην επαναφορά και ενδυνάμωση του Σώματος των Επιθεωρητών Εργασίας, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την τιμαριθμική αναπροσαρμογή για τους μισθούς και τα ημερομίσθια.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Στρατής Μπουλμπούλης, τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους, οι οποίοι είναι καθηλωμένοι από το 2010, ανέφερε πως πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ και να γίνουν προσλήψεις υπαλλήλων ώστε να μην καλύπτονται οι ανάγκες του δημοσίου με νέες στρατιές συμβασιούχων. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, κάτι που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Μπουλμπούλης όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές κάλεσε σε συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock