Λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα εκπαιδευτικά κενά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων στις Οινούσσες

Την ικανοποίησή του για τη λύση που προτίθεται να πάρει το υπουργείο Ναυτιλίας για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων στην Ακαδημία Πλοιάρχων του νησιού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.

Λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας για τα εκπαιδευτικά κενά στην ΑΕΝ Πλοιάρχων στις Οινούσσες

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Οινουσσών σημειώνει:

«Θετική έκβαση και μόνιμη λύση δόθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το ζήτημα των ναυτοδιδασκάλων.

Με αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων οι σπουδαστές αναπληρώνουν τις χαμένες διδακτικές ώρες και ολοκληρώνουν κανονικά το εξάμηνο».

Πρόκειται για δύο θέσεις ναυτοδιδασκάλων, για τις οποίες πιστεύεται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον εφόσον η ωριαία αποζημίωση θα είναι σημαντική και θα αναπληρώνει την περικοπή ύψους 30% αυτών των συνταξιούχων ναυτικών που θα αναλάβουν να κάνουν τα μαθήματα.

Σε ότι αφορά τις χαμένες ώρες, από την αρχή της χρονιάς δεν γίνονται 14 από τις 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, το υπουργείο εξετάζει οι υπάρχοντες εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα κενά.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Δανιήλ, συνεχίζει τονίζοντας ότι είναι γεγονός ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών, ενώ μέσω ΕΣΠΑ θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό της Σχολής που θα ενισχύσει την ναυτική εκπαίδευση στις Οινούσσες.

Σύντομα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά

Σε ότι αφορά άλλα θέματα των Οινουσσών, η ακτοπλοϊκή επανασύνδεση του νησιού με μεγάλα πλοία «είναι θέμα ελάχιστων ημερών», αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες στο εξωτερικό κρηπίδωμα. Ενώ υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής για το έργο λειτουργίας των δικτύων.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.