Καταδίκη για τον ψευτογιατρό σε 8 φορές Ισόβια

Αυλαία έπεσε σήμερα στην πολύκροτη δίκη του «ψευτογιατρού», με την καταδίκη του σε 8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη (20 εκτιτέα) και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ, για τις επτά ανθρωποκτονίες και τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Καταδίκη για τον ψευτογιατρό σε 8 φορές Ισόβια

Το δικαστήριο επέβαλε στον “Dr Thanato” ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις 7 δολοφονίες και για διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών ουσιών στα θύματά του. Η ποινή διαμορφώθηκε κατά συγχώνευση και αφορά το σύνολο των κακουργηματικών πράξεων, για τις οποίες καταδικάστηκε.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επί της ουσίας, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για 8 φορές ισόβια και 12 έτη κάθειρξη για κάθε μία από τις 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν την καταδικαστική απόφαση οι συγγενείς των νεκρών αλλά και τα θύματα του “Dr Kontou” που γλίτωσαν το θάνατο, διακόπτοντας εγκαίρως τις ανορθόδοξες θεραπείες του “ψευτογιατρού”.

Η ποινή των 8 φορές ισοβίων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη ποινή που επιβάλλεται σε κατηγορούμενο από τα ελληνικά δικαστήρια στη σύγχρονη ιστορία μετά τη 17Ν και την εταιρεία δολοφόνων.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock