Ανακοίνωση της Ένωσης Δημοκρατικών γυναικών Ικαρίας

Η προσχολική αγωγή και φροντίδα των παιδιών μας είναι αναγκαία για τη ζωή τους, για την σωματική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική ανάπτυξή τους.

Ανακοίνωση της Ένωσης Δημοκρατικών γυναικών Ικαρίας

Δεν ανεχόμαστε σήμερα τον 21ο αιώνα να μην εξασφαλίζει το κράτος το δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών στην προσχολική αγωγή και φροντίδα που θα παρέχεται δωρεάν σε δομές δημόσιες και σύγχρονες με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό
προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία τους.

Έχουμε διαχρονικά το αίτημα και διεκδικούμε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του σταθμού στις ΡΑΧΕΣ, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Επίσης, να επισπευσθεί η λειτουργία του παιδικού σταθμού στον Ευδήλο, που θα είναι ανάσα για τους εργαζόμενους γονείς της περιοχής.

Στην Ικαρία και παντού έχουμε ανάγκη για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, καθώς και ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με κατάλληλο εξοπλισμό και μόνιμη στελέχωση δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών με ενιαίο επιστημονικό πρόγραμμα και ΌΧΙ από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα που προωθούνται κατά καιρούς όπως το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, στο οποίο συμμετέχει πιλοτικά και ο Δήμος μας, προγράμματα που δεν μπορεί να αντικαταστήσουν την επιστημονικά οργανωμένη δομή της προσχολικής αγωγής και φροντίδας, τα οποία παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες φύλαξης βρεφών και νηπίων απλά και μόνο για να μπορεί η μεγαλοεργοδοσία να εκμεταλλεύεται περισσότερο και πιο ευέλικτα τις εργαζόμενες μητέρες. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Ε.Ε. μετατρέπουν την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά, σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.

Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς που διεκδικούν και Απαιτούμε:

  • Να γίνει πράξη η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής και να λειτουργήσει το βρεφικό τμήμα του σταθμού στον Άγιο Δημήτρη, Ραχών.
  • Να ανοίξει άμεσα ο Παιδικός Σταθμός Ευδήλου στην Ακαμάτρα.
  • Κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.
  • Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού και επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι), βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι).
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν, με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock