Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητά άμεσα την μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Η ΕΛΜΕ Σάμου ζητά άμεσα την μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Να μονιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής ζητούν τα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου γνωστοποιώντας ότι τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων τους και με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών το αργότερο μέχρι τις 18/10/2022 .

Καταγγέλλουν «τη στάση του προϊσταμένου ΔΙΔΕ και του ΠΥΣΔΕ που κωλυσιεργούν και δεν εφαρμόζουν το νόμο, όταν αυτός προστατεύει στοιχειωδώς τους συναδέλφους. Με ποια λογική, ενώ είναι ήδη εκπρόθεσμοι, ρωτούν το υπουργείο αν πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο;

Είναι απαράδεκτο να παρατείνουν μια κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας των συναδέλφων, εκτός κι αν θεωρούν ότι έτσι οι συνάδελφοι είναι ευάλωτοι σε πιέσεις’.

Αναφέρουν ότι σε άλλες διευθύνσεις οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γ΄ Αθήνας, Εύβοιας, Χανίων, Φωκίδας κα) ενώ

Σημειώνουν ότι πριν δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Σάμου και υπήρξε δέσμευση από πλευράς του προϊστάμενου το θέμα να συζητηθεί στο ΠΥΣΔΕ για να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς το συμβούλιο, μετά από εισήγηση του προϊσταμένου, αποφάσισε να θέσει ερώτημα προς το Υπουργείο για το θέμα αυτό, δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις.

Η ΕΛΜΕ Σάμου απαιτεί το ΠΥΣΔΕ Σάμου να συνεδριάσει ξανά άμεσα και να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και η ΟΛΜΕ, να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock