Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποβλήτων στον Ασπρόπυργο

Έκτακτη ειδοποίηση από το 112 στους κατοίκους του Ασπρόπυργου και των γύρω περιοχών λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μήνυμα του 112 για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο αποβλήτων στον Ασπρόπυργο

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο έχει πάρει διαστάσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από την ίδια την πυρκαγιά, είναι και τα αέρια που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τα οποία, προφανώς, είναι επικίνδυνα.

Για τον λόγο αυτό, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προτρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

Το μήνυμα του 112 στους πολίτες:

Το σημείο της πυρκαγιάς είναι αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό. Το εργοστάσιο που καίγεται βρίσκεται στο 16ο χλμ Αθηνών – Κορίνθου, όπου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου. Ήδη στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της ΕΜΑΚ.

Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από τις εστίες φωτιάς είναι ιδιαίτερα πυκνός και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις διπλανές βιομηχανίες. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πυρκαγιά διαστάσεις αλλά και να προκληθούν τοξικοί καπνοί.

Για αυτό τον λόγο, όσοι επιχειρούν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα, φορώντας ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Δείτε περισσότερα στο Newsbomb

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.