Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του εθνικού συστήματος υγείας και λοιπές διατάξεις». Το νομοσχέδιο απορρίπτεται από τους υγειονομικούς.

Μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με δυνατότητα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, δυνατότητα χειρουργείου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και την είσοδο στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών με part-time απασχόληση τρεις φορές την εβδομάδα.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί σε «ξεσηκωμό τώρα για την υγεία του λαού».

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι φορέων υγειονομικών, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, συλλόγων ασθενών και άλλων μαζικών φορέων αποφασίστηκε οι δυνάμεις του κινήματος να τεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα κατά του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

902

One thought on “Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock