
«Έχει δρομολογηθεί η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου για τις περιόδους ακαρπίας 2020-2021» ενημερώνει με τηλεοπτικό μήνυμά του ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, και Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τη συνάντηση, που είχε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , κ. Γεωργαντά.
Η αποζημίωση θα αφορά όλους τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού, ανεξάρτητα αν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα δοθεί μέσα από το πρόγραμμα “de minimis” με 8 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε, ότι ο Υπουργός Γεωργίας στις 9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη Λέσβο, όπου θα ενημερώσει για το θέμα αυτό τους ελαιοπαραγωγούς, ενώ θα έχει συνάντηση και με τους φορείς για τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.
![]()