Δ. Αβραμόπουλος: Με έγκριση της Κομισιόν η συμμετοχή μου στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δήλωσή του τοποθετείται για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντζέρι “Fight Impunity”.

Δ. Αβραμόπουλος: Με έγκριση της Κομισιόν η συμμετοχή μου στην ΜΚΟ του Παντσέρι

“Προσκλήθηκα να μετάσχω στις αρχές του 2020 ως μέλος στην τιμητική συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού, από κοινού με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες όπως η πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Federica Mogherini, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Ιταλίδα γερουσιαστής και πρώην επίτροπος Emma Bonino, ο νομπελίστας Denis Mukwege, η πρώην ευρωβουλευτής Cecilia Wikstrοm κ.ά” τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

“Μετά ένα έτος έπαψα να έχω οποιαδήποτε συμμετοχή στην επιτροπή. Η επιτροπή δεν είχε καμία εκτελεστική ή διαχειριστική αρμοδιότητα. Πριν αποδεχθώ την πρόσκληση συμμετοχής, ζήτησα ως πρώην επίτροπος έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία και έλαβα με την απόφασή της με αριθμό C (2021) 9002.

Από κοινού με όλα τα μέλη παραιτηθήκαμε, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον κ. Panzeri, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έκπληκτοι για όσα έγιναν γνωστά σε βάρος του ιδρυτή του Fight Impunity. Αυτή και μόνον είναι η αλήθεια“.

ΕΡΤ

One thought on “Δ. Αβραμόπουλος: Με έγκριση της Κομισιόν η συμμετοχή μου στην ΜΚΟ του Παντσέρι

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock