Η ομιλία Τσίπρα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε πριν από λίγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για την καταληκτική του τοποθέτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κλείνει σήμερα η πενθήμερη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της χρονιάς του 2023.

Η ομιλία Τσίπρα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα έρχεται στο κλείσιμο της πενθήμερης συζήτησης επί του προϋπολογισμού του 2023, η οποία ολοκληρώνεται με τον κύκλο των πολιτικών αρχηγών (δικαίωμα έχει να παρέμβει ο υπουργός Οικονομικών). Προηγήθηκε ο κύκλος των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» κερδίζει έδαφος στην κοινωνία υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την έναρξη της ομιλίας του. «Αυτή τη φορά δεν θα προλάβετε να ολοκληρώσετε το έργο σας», τόνισε προς τα έδρανα της κυβέρνησης ο Αλ. Τσίπρας.

«Αυτός ο Προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άρα θα είναι και ένας προϋπολογισμός που δε θα εφαρμοστεί», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2023. Τόνισε ότι «πολύ σύντομα μια νέα προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα βρίσκεται σε αυτά εδώ τα έδρανα και θα αναλάβει να τον αναθεωρήσει και να κατανείμει με δικαιοσύνη τα βάρη αλλά και τις δυνατότητες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι βασικό χαρακτηριστικό και του φετινού Προϋπολογισμού της κυβέρνησης, είναι «η κοινωνική αναλγησία, η αδικία, η προκλητική λεηλασία των μισθωτών και της μεσαίας τάξης, η προκλητική αφαίμαξη των αδύναμων στρωμάτων, των μη προνομιούχων και ταυτόχρονα η προκλητική εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών». Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ο πυρήνας της πολιτικής και το σχέδιό του είναι «η προκλητική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους πολλούς σε λίγους ισχυρούς» και πως γι’ αυτό «το αίτημα για αλλαγή και δικαιοσύνη παντού, κερδίζει κάθε μέρα έδαφος στην ελληνική κοινωνία».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η ΝΔ πανηγυρίζει πως έσωσε τη χώρα, «η παράταξη που έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει χρεοκοπήσει τη χώρα δύο φορές, το 2009 και το 2014» και παρέδωσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μια χώρα οικονομικά χρεοκοπημένη». Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε μια κρίση «που φτιάξατε εσείς», σχολιάζοντας ότι σήμερα η ΝΔ κουνά το δάχτυλο. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντέστρεψε την «πορεία καταστροφής» και πως όμως σήμερα η κυβέρνηση έχει ξαναγυρίσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε κατάσταση χειρότερη κι από την εποχή των μνημονίων. «Μόνο που τώρα δεν υπάρχει η τρόικα για να επιβάλει περικοπές μισθών, αλλά ο μισθός και το εισόδημα πετσοκόβονται κάθε μήνα και κάθε μέρα, από τις τιμές στο σούπερ μάρκετ, στο πρατήριο της βενζίνης, από τους λογαριασμούς του ρεύματος», τόνισε.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.