Άρχισε να δίνει ονόματα ο Παντσέρι

Άρχισε να δίνει ονόματα ο Παντσέρι

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, επικεφαλής της ΜΚΟ Fight Impunity και φερόμενος ως «εγκέφαλος» στην υπόθεση, έχει αρχίσει να μιλάει στις βελγικές αρχές, με τις οποίες επιδιώξει να καταλήξει σε συμφωνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Παντσέρι είπε μεταξύ άλλων στους Βέλγους εισαγγελείς ότι «η συμφωνία ήταν να μπλοκάρουμε ψηφίσματα κατά των δύο χωρών (δηλαδή του Κατάρ και του Μαρόκου) και σε αντάλλαγμα θα παίρναμε 50.000 ευρώ».

Όπως αναφέρει η La Repubblica , ο Παντσέρι φέρεται να δηλώνει έτοιμος να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές. Συγκεκριμένα, βάζει στο κάδρο τον Φραντσέσκο Κοτσολίνο (Francesco Cozzolino) του Δημοκρατικού Κόμματος ως το πρόσωπο που θα έπαιρνε τη θέση του στα βασικά πόστα για τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής «δίνει» τον Βέλγο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα (Marc Tarabella), τονίζοντας ότι πήγε στο Κατάρ. Κάνει επίσης αναφορά και στη Μαρία Αρένα (Maria Arena), επίσης από τους Σοσιαλδημοκράτες, λέγοντας: «Ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι πήρε δώρο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Παντσέρι φέρεται να επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο του Αμπντεραχίμ Ατμουν (Abderrahim Atmun), πρέσβη του Μαρόκου στη Βαρσοβία, ο οποίος ενήργησε ως ενδιάμεσος μεταξύ των μαροκινών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων Ιταλών. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Παντσέρι υποστήριξε επίσης ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε το 2019, δηλαδή μετά την αποτυχημένη επανεκλογή του στην Ευρωβουλή.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι αλλά και σε χρηματοκιβώτιο στο σαλόνι του σπιτιού του Παντσέρι, ένα στοιχείο στο οποίο θα στηριχθεί ο εισαγγελέας του Βελγίου.

Η ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει και σημαντικό έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και στο οποίο περιγράφεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών στην αποκάλυψη του QatarGate.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μυστικοί πράκτορες μπήκαν στο σπίτι του Παντσέρι πριν από 7 μήνες και το έψαξαν ανοίγοντας από ντουλάπες μέχρι το μικρό χρηματοκιβώτιο. Βρήκαν πακέτα με χρήματα συνολικού ποσού 700.000 ευρώ, τράβηξαν φωτογραφίες και στη συνέχεια έβαλαν τα πάντα στη θέση τους, σαν να μην είχαν μπει ποτέ. Έτσι, όταν συνελήφθη ο Παντσέρι, βρήκαν ότι από το ποσό έλειπαν περίπου 100.000 ευρώ.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.