Απονομή διπλωμάτων σε 37 χειριστές drones στο Βόρειο Αιγαίο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην εκπαίδευση 37 χειριστών drones, όπου τους απένειμε και τα αντίστοιχα διπλώματα. Tα drones θα μπου στην πολιτική προστασία των νησιών μας.

Απονομή διπλωμάτων σε 37 χειριστές drones στο Βόρειο Αιγαίο

Η απονομή των διπλωμάτων έγινε στις νέες εγκαταστάσεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η περιφέρεια ήδη για λόγους πολιτικής προστασία έχει 2 drones στην κατοχή της και αναμένεται το επόμενο διάστημα να αγοράσει και τα υπόλοιπα.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απονείμουμε σήμερα 37 διπλώματα σε ισάριθμους εκπαιδευθέντες επί 15 ώρες στο χειρισμό drones, που μπορούν να επισκοπούν στην πρόληψη από διάφορα απρόοπτα συμβάντα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς στην εκπαίδευση συμμετείχαν εκπαιδευόμενοι από όλη τη Περιφέρεια και μπορούμε να έχουμε ανθρώπους που μπορούν να εποπτεύουν σε πιθανά συμβάντα Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Περιφέρεια. Η φωτιά των Βατερών και η ανάγκη που υπήρχε να έχουμε εικόνα από τα ενδότερα της ,ήταν η αιτία να γίνουν τα μαθήματα. Η Περιφέρεια έχει προβλέψει να βάλει ένα κονδύλι τριών εκατομμυρίων στο τρέχον ΕΣΠΑ για την αγορά εξελιγμένων οχημάτων- μηχανημάτων και Drones ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο κ. Κώστας Μουτζούρης.

Η απονομή των διπλωμάτων έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου με αρμοδιότητα Πολιτικής Προστασίας Πανάγου Κουφέλου, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαλλιαρού και του Τμηματάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Πατσέλη.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.