Ο Γιάννης Μπουρνούς στο ΚΔΗΦ «Γαϊτανάκι»

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο ΚΔΗΦ «Γαϊτανάκι»

Επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) ΑμεΑ «Γαϊτανάκι» της ΑΜΚΕ «Ηλιακτίδα» πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και να προσφέρει δώρα στα άτομα με αναπηρίες που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο Γιάννης Μπουρνούς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζομένους της δομής για το πολύτιμο έργο που επιτελούν και άκουσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους ωφελούμενους της δομής.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

«Δημοκρατική πολιτεία είναι αυτή που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Και δυστυχώς η κρατική μέριμνα στην Ελλάδα για τους ανθρώπους με αναπηρίες δεν συμβαδίζει με μια τέτοια πολιτεία. Δομές όπως το «Γαϊτανάκι» δουλεύουν ακούραστα και αξιοθαύμαστα για να καλύψουν ακριβώς την απουσία του κράτους. Ας αναλογιστούμε πχ αν αξίζει στη Λέσβο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας και έδρα του Βορείου Αιγαίου, το 2023 να συνεχίσει να μην έχει καμία δημόσια Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Κι επειδή δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να χτίσουμε μαζί μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία, που πάντα ξεκινάει από μια πιο συμπεριληπτική Πολιτεία».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.