Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ικαρίας για την ψήφιση της οδηγίας για τις ΑΠΕ

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν πριν λίγες μέρες από κοινού την καταστροφική για το περιβάλλον οδηγία της Ε.Ε «Για την Ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές» με την οποία χαρακτηρίζονται τα έργα για την εγκατάσταση ΑΠΕ  ως «υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος» !

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ικαρίας για την ψήφιση της οδηγίας για τις ΑΠΕ

Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και  της «πράσινης ανάπτυξης» προβλέπεται η επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ο σχεδιασμός και η χωροταξία του κράτους για την εγκατάσταση ΑΠΕ προσαρμόζονται ακόμα καλύτερα στον στόχο της ταχύτερης και μεγαλύτερης απόδοσης των καπιταλιστικών επενδύσεων. Βουνά και πεδιάδες μετατρέπονται σε «ειδικές οικονομικές ζώνες» για την εγκατάσταση ΑΠΕ για να αυξάνουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια. Στις «διαθέσιμες» περιοχές περιλαμβάνονται κι αυτές που έχουν χαρακτηριστεί Natura που με προηγούμενους νόμους των κυβερνήσεων επιτρέπουν κάθε είδους επιχειρηματική δράση σ’ αυτές, με τυπικές και αστείες προϋποθέσεις.

Ο λαός της Ικαρίας να τους χαλάσει τα σχέδια! Δεν θα αφήσουμε να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον του νησιού για τα κέρδη ομίλων σαν του Μυτιληναίου. Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί να εμφανίζονται τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποι τους ως υπερασπιστές του φυσικού πλούτου, όταν η ίδια η πολιτική τους οδηγεί σε καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες. Θέλει πολύ θράσος να μιλάνε για προστασία του περιβάλλοντος αυτοί που παραδίδουν ακτές και βουνά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από επενδύσεις των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μαύρη την ζωή μας καθημερινά. Η μεγάλη πλειονότητα συμπολιτών μας δυσκολεύεται  ή αδυνατεί να πληρώσει ρεύμα και θέρμανση, ενώ οι αυξήσεις στα τρόφιμα φτάνουν συνεχώς απογειώνονται. Ειδικά στα νησιά μας οι τιμές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Δεν είναι τυχαίο που από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν συνεχώς τροπολογίες του ΚΚΕ για ανακούφιση του λαού όπως την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, την κατάργηση του ΕΦΚ, κ.α. Δεν είναι τυχαίο ότι από κοινού ψηφίζουν, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, οι σύλλογοι και οι μαζικοί φορείς του νησιού, χρειάζεται να βάλουν στο στόχαστρο τόσο αυτήν την απαράδεκτη Οδηγία όσο και συνολικά τη στρατηγική της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” και να δυναμώσουν την πάλη τους γιατί “υπέρτατο συμφέρον” του λαού είναι να δυναμώσει την πάλη του και πιο αποφασιστικά να βάλει εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου για κερδοφορία, η οποία καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια και τη διατροφική ανεπάρκεια αλώνοντας αγροτικές καλλιέργειες, το φυσικό περιβάλλον, περιοχές σπάνιου φυσικού κάλλους και πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.

Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και με τον δικό του αγώνα ο λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο και τα συμφέροντά του.  Ο λαός μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις, να βάλει στο επίκεντρο της διεκδίκησης τις δικές του ανάγκες, κόντρα στην αντιλαϊκή στρατηγική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπορεί να ξεπεράσει εκβιασμούς, παγίδες και ψεύτικα διλήμματα και να κάνει πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.