Νέοι σκακιστικοί αγώνες στην Ικαρία το 2023

Τυφλό σκάκι για επίλεκτους

Νέοι σκακιστικοί αγώνες στην Ικαρία το 2023
Όση ώρα οι τάρανδοι ξεκουράζονταν και προσπαθούσαν να δυναμώσουν για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής, μασουλώντας φύλλα δέντρων και θάμνων, ο Άη Βασίλης (που τον έφερε στον Άγιο ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς» για να μοιράσει δώρα στα παιδιά), βρήκε χρόνο για το αγαπημένο του παιχνίδι, το σκάκι! Πρώτη αντίπαλος, η εξάχρονη Αντωνία!

Σκακιστικά πλούσια και δραστήρια αναμένεται να είναι η καινούργια χρονιά στο νησί μας. Οι αισιόδοξες ενδείξεις θα φανούν τις πρώτες μέρες του έτους και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στη Βιβλιοθήκη του Παλαιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, την οποία ευγενώς παραχωρεί ο Δήμος για σκακιστικές εκδηλώσεις.

Αυτές τις μέρες θα αρχίσει και ένα νέο, όχι συνηθισμένο και καθόλου εύκολο τουρνουά για επιλεγμένους έμπειρους παίκτες. Πρόκειται για το Κύπελλο Μπλάιντ (τυφλό παίξιμο), όπου οι σκακιστές δεν έχουν πρόσβαση σε σκακιέρα με κομμάτια. Ουσιαστικά παίζουν χωρίς να βλέπουν!

Σκυτάλη από το 2022

Η έντονη σκακιστική δραστηριότητα άρχισε το φθινόπωρο του 2022 με μαθήματα για αρχάριους και παιδιά (επανέναρξη το Σάββατο 14/1 στις Ράχες και την Κυριακή 15/1 στον Άγιο Κήρυκο) και αγώνες με εθνική και διεθνή αξιολόγηση:

  • Φιλικό Τουρνουά Ραχών
  • Πρωτάθλημα Ικαρίας
  • Κλειστό Τουρνουά «Ίκαρος» 
  • Πρωτάθλημα Α΄  Κατηγορίας
  • Προκριματικό Αγίου Κηρύκου

Το πρώτο διεξάγεται στον Άγιο Δημήτριο και τα άλλα τέσσερα στον Άγιο Κήρυκο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Πανικαριακή Σκακιστική Συνάντηση που θα γίνει το β΄ 15νθήμερο Ιανουαρίου στον Άγιο Κήρυκο και θα περιλαμβάνει αγώνες για μικρούς και μεγάλους, αναμετρήσεις μεταξύ χωριών του νησιού μας και άλλες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Ικαρίας θα διαθέσει λεωφορείο για τη μετακίνηση σκακιστών και σκακιστριών από τη βόρεια πλευρά στον Άγιο Κήρυκο.

Η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας προετοιμάζεται για τους Αιγαιοπελαγίτικους Ομαδικούς Αγώνες που θα γίνουν το Πάσχα. Θα προηγηθούν συναντήσεις της Ικαρίας με γειτονικά νησιά.

Το μεγάλο σκακιστικό γεγονός για το νησί μας θα είναι και τον φετινό Ιούλιο το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος», το οποίο ενσωματώνει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, αναμένονται περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι σκακιστές και σκακίστριες για ένα δεκαήμερο που θα δραστηριοποιήσει ακόμα περισσότερο τους Ικάριους παίκτες, θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα προβάλει το νησί μας σε όλο τον κόσμο!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.