Φωτιά στους Φούρνους

Φωτιά στους Φούρνους

Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο νησί των Φούρνων, η οποία είναι ορατή από Ικαρία και Σάμο. Δεν κινδυνεύουν οικισμοί, όμως οι φλόγες έχουν μεγάλο ύψος και δεν υπάρχουν δρόμοι για να την πλησιάσουν τα μέσα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το ikariaki.gr, η φωτιά ξέσπασε από τις 17:00 σήμερα Παρασκευή (6.1.2023) σε χορτολιβαδική έκταση στο κέντρο των Φούρνων. Οι άνεμοι είναι βόρειοι και φτάνουν μέχρι και τα 3 μποφόρ, όμως τα πυροσβεστικά μέσα δεν μπορούν να πλησιάσουν, αφού δεν υπάρχουν δρόμοι.

Στο νησί έχουν σπεύσει πυροσβεστικά μέσα από τη Σάμο ενώ από την Ικαρία αναμένεται να αναχωρήσουν στις 23:00 2 οχήματα και 7 άντρες από τον Σύλλογο Δασοπυροσβεστών του νησιού.

Οι κάτοικοι ανησυχούν για τη φωτιά, να μην περάσει το βουνό και απειληθούν τα εξοχικά στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου.

«Καθώς το πύρινο μέτωπο στους Φούρνους δεν έχει περιοριστεί έως τώρα, ο Δήμος Ικαρίας θα συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με 2 οχήματα και 10 εθελοντές, οι οποίοι αναμένουν εντολές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού μας για την άμεση κινητοποίηση και μετάβασή τους στο νησί των Φούρνων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock